Siemens Energy: Aναβαθμίζει το guidance, αλλάζει CEO στην προβληματική Gamesa - Άλμα 12% της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Siemens Energy: Aναβαθμίζει το guidance, αλλάζει CEO στην προβληματική Gamesa - Άλμα 12% της μετοχής
Ξεπερνά το 12% το άλμα που καταγράφει η μετοχή της Siemens Energy την Τετάρτη

Ξεπερνά το 12% το άλμα που καταγράφει η μετοχή της Siemens Energy την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πως αναβαθμίζει την πρόβλεψη της για το 2024, ενώ παράλληλα κάνει γνωστό πως θα αντικαταστήσει τον CEΟ του προβληματικού τμήματος ανεμογεννητριών εν μέσω «συνολικών μέτρων αναδιάρθρωσης».

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο Jochen Eickholt στη Siemens Gamesa ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος με κοινή συμφωνία στις 31 Ιουλίου και θα τον διαδεχθεί ο Vinod Philip.

«Σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στη Siemens Gamesa, ο Jochen έθεσε τα θεμέλια για την επειγόντως αναγκαία αναδιοργάνωση και νέο ξεκίνημα στη Siemens Energy. Είναι δίκαιο να τονίσουμε ότι τα αίτια των προβλημάτων ποιότητας δεν εμπίπτουν στη θητεία του ως Διευθύνοντος Συμβούλου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Energy, Christian Bruch.

Ανέφερε ότι η Gamesa είχε ξεκινήσει ολοκληρωμένα μέτρα αναδιάρθρωσης και «βήματα για μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξη» προκειμένου να ενισχύσει τα λειτουργικά περιθώρια.

Η ισχυρή ζήτηση για εξοπλισμό ηλεκτρικού δικτύου εν μέσω της «επιτυχίας» της εταιρείας στη σταθεροποίηση της αιολικής δραστηριότητας οδήγησε τη Siemens την Τετάρτη να αυξήσει τις προβλέψεις της για το έτος.

Για ολόκληρο το έτος, η εταιρεία αναμένει τώρα συγκρίσιμη αύξηση εσόδων μεταξύ 10% και 12% και περιθώριο κέρδους πριν από τα ειδικά στοιχεία μεταξύ αρνητικού 1% και θετικού 1%. H προηγούμενη συγκρίσιμη αύξηση εσόδων ήταν μεταξύ 3% και 7%, με περιθώριο κέρδους μεταξύ μία μείωση της τάξης του 2% και 1%.

Το 2023 ήταν δύσκολη για την Siemens Energy, αφού τα προβλήματα με κατασκευαστικά σφάλματα στην Gamesa ανάγκασαν τη μητρική εταιρεία σε ζημιά 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (4,94 δισεκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος. Η Siemens Energy έχει ξεκινήσει έρευνα για θέματα ποιότητας στο τμήμα ανεμογεννητριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TikTok: Μηνύει τις ΗΠΑ για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου

BMW: Πτώση στα κέρδη το α' τρίμηνο - Στα 36,6 δισ. ευρώ τα έσοδα

Πόσα θα βγάλει ο Μπάφετ από την αύξηση μερίσματος της Apple

gazzetta
gazzetta reader insider insider