Ryanair: Εκτόξευση κερδών στα 1,92 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ryanair: Εκτόξευση κερδών στα 1,92 δισ. ευρώ
Την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της διένυσε η Ryanair καθώς αντιστάθμισε τα ανεβασμένα λειτουργικά κόστη με αύξηση επιβατών και εσόδων.

Την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της διένυσε η Ryanair καθώς αντιστάθμισε τα ανεβασμένα λειτουργικά κόστη με αύξηση επιβατών και εσόδων.

Τα κέρδη μετά από φόρους της ιρλανδικής αεροπορικής για το σύνολο του 2023 εκτοξεύθηκαν κατά 34% στα 1,92 δισ. ευρώ ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 13,44 δισ. ευρώ με 25% αύξηση σε ετήσια βάση καθώς η εταιρεία εξυπηρέτησε 23% περισσότερους πελάτες σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή, σημειώνοντας ότι 184 εκατ. επιβάτες μετακινήθηκαν με τα αεροπλάνα της.

Η αυξημένη επιβατική κίνηση σε συνδυασμό με αυξήσεις στα ναύλα των εισιτηρίων βοήθησαν την εταιρεία να ανταπεξέλθει στην ετήσια αύξηση 24% στα λειτουργικά κόστη αλλά και 32% στα έξοδα για τα καύσιμα.

Ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Neil Sorahan, ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNBC, ότι η επαναγορά μετοχών αντανακλά ένα «πολύ ισχυρό» ετήσιο απολογισμό.

«Οι προτεραιότητές μας ήταν πολλές: αποκατάσταση των αμοιβών των εργαζομένων μας μετά την πανδημία, αύξηση των μισθών, αποπληρωμή του χρέους», ανέφερε.

«Έχουμε αποπληρώσει τα ομόλογα και διαθέτουμε 1,4 δισ. σε μετρητά από τα τέλη του προηγούμενου έτους. Για το λόγο αυτό το διοικητικό συμβούλιο είναι αισιόδοξο ότι πέρα από το πρόγραμμα τακτικού μερίσματος, μπορεί να επιστρέψει 700 εκατ. στους μετόχους», πρόσθεσε ο Sorahan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Sunlight Group επαναπροσδιορίζει το τοπίο των ΑΠΕ

Κ. Ανδριοσόπουλος: Εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ «κλειδί» για το κόστος ρεύματος 

gazzetta
gazzetta reader insider insider