Ενισχύεται το «value story» της Eurobank - Αυξάνει την τιμή στόχο η Jefferies

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχύεται το «value story» της Eurobank - Αυξάνει την τιμή στόχο η Jefferies
Στην ενδυνάμωση του «growth story» της στη βάση και του ντιλ με την Ελληνική Τράπεζα (55,3%) προχωρά η Eurobank, με τη Jefferies να αυξάνει ελαφρώς την τιμή στόχο στα 2,70 ευρώ, από 2,60 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση «buy».

Στην ενδυνάμωση του «growth story» της στη βάση του ντιλ με την Ελληνική Τράπεζα (55,3%) και του ευρύτερου προφίλ εξωστρέφειας προχωρά η Eurobank, με τη Jefferies να αυξάνει ελαφρώς την τιμή στόχο στα 2,70 ευρώ, από 2,60 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση «buy».

Η Eurobank διαθέτει τη μεγαλύτερη διαφοροποίηση σε επίπεδο κερδοφορίας μεταξύ των ελληνικών τραπεζών καταγράφοντας μια διαρκή αύξηση της λειτουργικής της κερδοφορίας και στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και για τους δύο άξονες δραστηριοποίησης - Ελλάδα και διεθνή.

Η συνεισφορά του διεθνούς τμήματος στο πρώτο τρίμηνο κατέγραψε αύξηση στο 37% σσε σύγκριση με το 28% της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η Eurobank στοχεύει σε συνεισφορά 50 - 50 έως το 2026, ενώ οι αποδόσεις εκτός Ελλάδας φαίνονται επίσης ελκυστικές, με RoTBVs υψηλότερους από το εγχώριο σκέλος.

Η τράπεζα αναμένει να λάβει την τελική έγκριση από τις εποπτικές αρχές τις επόμενες εβδομάδες και εν συνέχεια θα προχωρήσει στο κλείσιμο των εκκρεμών συναλλαγών (αυξάνοντας το ποσοστό της από το 29% στο 55,3%), με υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

Η διοίκηση σχολίασε στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ότι η απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να εξαγοράσει την θυγρατική της CNP στην Κύρπο «αποτελεί μια πρωτοβουλία που ενισχύει περαιτέρω το franchise και αναμένεται να το καταστήσει leader στην τοπική ασφαλιστική αγορά». Η συμφωνία ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Eurobank για την ενίσχυση του bancassurance και των προμηθειών της Ελληνικής. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη Τράπεζα Κύπρου, η Ελληνική διαθέτει πολύ χαμηλότερο επίπεδο προμηθειών για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων (περίπου το ήμισυ) και αυτή η συμφωνία συμβάλλει στο κλείσιμο αυτού του χάσματος.

Ο αμερικανικός οίκος ανεβάζει σημαντικά τον πήχη για τα EPS για φέτος, κατά 15% στα 0,33 ευρώ ανά μετοχή, από 0,28 προηγουμένως και στα 0,34 με 0,36 ευρώ για το 2025 - 2026. Σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας θα διαγραμματίσουν οι υψηλότερες προμήθειες από την Ελληνική, μετά την εξαγορά της θυγατρικής της CNP (αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2025).

Στο «bullish» σενάριο, η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 3,95 ευρώ, με μετρήσεις για το 2026 που φτάνουν σε: σωρευτικές προβλέψεις (LLR - αποθεματικά για ζημίες από δάνεια) στις 50 μονάδες βάσης, καθαρά έσοδα από τόκους προς μέσο ενεργητικό στο 2,8%, ROTE στο 21% και κόστος κεφαλαίου στο 13%.

Στο «bearish» σενάριο η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 1,45 ευρώ και βασίζεται σε καθαρά έσοδα από τόκους προς μέσο ενεργητικό στο 1,8%, ROTE στο 8% και κόστος κεφαλαίου στο 19%, με LLR στις 120 μονάδες βάσης και δείκτη κόστους προς έσοδα στο 45% από 34% στο «bullish» σενάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider