Eurobank Equities: Οι αξίες για Titan από το listing της θυγατρικής στο NYSE - Αυξάνει στα 40,50 ευρώ την τιμή στόχο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Οι αξίες για Titan από το listing της θυγατρικής στο NYSE - Αυξάνει στα 40,50 ευρώ την τιμή στόχο
Στην αποκωδικοποίηση του επικείμενου listing της αμερικανικής θυγατρικής του ομίλου Titan στο NYSE, αναφέρεται σε ανάλυσή της η Eurobank Equities, αυξάνοντας την τιμή στόχο για τη μετοχή του ομίλου στα 40,50 ευρώ, από 31 ευρώ προηγουμένως.

Στην αποκωδικοποίηση του επικείμενου listing της αμερικανικής θυγατρικής του ομίλου Titan στο NYSE, προχωρά μέσω ανάλυσή της η Eurobank Equities, αυξάνοντας την τιμή στόχο για τη μετοχή του ομίλου στα 40,50 ευρώ, από 31 ευρώ προηγουμένως.

Καθώς πλησιάζει χρονικά η εισαγωγή της Titan US στο NYSE, ο αναλυτής της Χρηματιστηριακής αναμένει από την αγορά να υιοθετήσει σταδιακά μια προσέγγιση SOTP στην αποτίμηση του ομίλου (US έναντι υπολοίπων), κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ,θα μπορούσε να βοηθήσει στην «αποκρυστάλλωση» μιας αξίας άνω των 700 εκατ. ευρώ ή 9 ευρώ ανά μετοχή, δεδομένων των χαμηλότερων ασφαλίστρων κινδύνου που ενσωματώνονται στα αμερικανικά assets, μεταφέροντας έτσι τη συζήτηση σε ένα επίπεδο αποτίμησης πέριξ των 40 ευρώ, πλαίσιο το οποίο αντικατοπτρίζεται στο μοντέλο της Eurobank Equities, με την τιμή στόχο να οδηγεί σε δείκτη 1 - year forward EV/EBITDA στο 6,3x. Ακόμη δηλαδή και σε αυτά τα επίπεδα η μετοχή θα παραμένει με ένα discount της τάξεως του 15% έναντι της μέσης αποτίμησης της παγκόσμιας ομάδας ομοτίμων εταιρειών τσιμέντου.

Επιδιώκοντας λοιπόν να «ξεκλειδώσει» πρόσθετη αξία και να οδηγήσει σε ένα περαιτέρω re - rating, η Titan Cement ανακοίνωσε στις 9 Μαΐου ότι προωθεί την ένταξη της Titan America στο NYSE, αναφέροντας ότι θα διαθέσει, μέσω δημόσιας εγγραφής, ποσοστό μεταξύ 15% - 25% έως τις αρχές του 2025, χωρίς voting dilution στους μετόχους.

Δεδομένου του μεγάλου χάσματος αποτίμησης μεταξύ των Ευρωπαϊων τσιμεντάδων και των Αμερικάνων (με τις πρώτες να διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA στο 4x - 6x και τους δεύτερους σε επίπεδα άνω του 9x), το listing της θυγατρικής της Titan αναμένεται να ξεκλειδώσει μια σημαντική αξία, οδηγώντας σε ένα ισχυρό re - rating στη μετοχή της μητρικής, η οποία εξακολουθεί να διαπραγματεύονται αρκετά χαμηλότερα με δείκτη EV/EBITDA στο 5x, ήτοι στο χαμηλό άκρο του ιστορικού της εύρους, παρά το εντυπωσιακό «ράλι» των τελευταίων δύο ετών. Η αίτηση στη SEC για το IPO της Titan America έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2024, με τη συναλλαγή πιθανότατα να ολοκληρώνεται στις αρχές του 2025.

Όσον αφορά το επίπεδο αποτίμησης της θυγατρικής, οι ομότιμοι heavyside εισηγμένοι όμιλοι των ΗΠΑ διαπραγματεύονται επί του παρόντος κοντά στα 8x - 11x σε EV/EBITDA, ενώ προηγούμενες συναλλαγές έχουν υλοποιηθεί σε χαμηλά διψήφια πολλαπλάσια. Ενσωματώνοντας ένα discount 30% στα προαναφερθέντα πολλαπλάσια στις συναλλαγές που υλοποιήθηκαν προκειμένου να αντικατοπτρίζεται η απουσία ελέγχου στην περίπτωση της Titan America, προκύπτει ένα ενδεικτικό πολλαπλάσιο κοντά στο 8x.

Το τελευταίο θα αντιστοιχεί ουσιαστικά σε discount άνω του 15% στην τρέχουσα αποτίμηση των ομοτίμων της Titan που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, που δικαιολογείται κατά την άποψη του αναλυτή και από το μικρότερο μέγεθος εισαγωγής. Με τη σειρά του, αυτό υποδεικνύει μια πιθανή άντληση κεφαλαίων μεταξύ 270 - 600 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση πώλησης ποσοστού 15% - 25%.

Όσον αφορά τη αξιοποίηση των κεφαλαίων, η διοίκηση στάθηκε σε περισσότερες «πράσινες» εξαγορές και βελτιώσεις στην κεφαλαιακή διάρθρωση, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη την υπομόχλευση του ομίλου (καθαρός δανεισμός προς EBITDA στο 1,1x) η Eurobank Equities υποστηρίζει ότι υπάρχουν υψηλά περιθώρια για μια σημαντική απόδοση κεφαλαίου από τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider