Ράλι 16% για την GameStop μετά την πώληση μετοχών σχεδόν ενός δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 16% για την GameStop μετά την πώληση μετοχών σχεδόν ενός δισ. δολαρίων
Ισχυρά κέρδη που αγγίζουν το 26% καταγράφει στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης στην Wall Street η μετοχή της GameStop

Ισχυρά κέρδη που αγγίζουν το 16% -ενώ νωρίτερα είχε φτάσει ως και στο +26%- καταγράφει στις συναλλαγές της Τρίτης στην Wall Street η μετοχή της GameStop, καθώς ο κατασκευαστής video games ανακοίνωσε την άντληση 933 εκατ. δολαρίων, που προήλθαν από την πώληση περίπου 45 εκατ. κοινών μετοχών.

Σύμφωνα με το CNBC, η διοίκηση της GameStop δεν δημοσιοποίησε την τιμή πώλησης των μετοχών, ωστόσο αρκέστηκε να αναφέρει πως οι 45 εκατ. κοινές μετοχές της διατέθηκαν στην «αγορά», γεγονός που σημαίνει πως οι μετοχές πωλήθηκαν στην τρέχουσα αποτίμησή τους και όχι σε προκαθορισμένη τιμή.

Σημειώνεται πως ο σχεδιασμός της GameStop για τις πωλήσεις μετοχών είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα αυτό το μήνα, εν μέσω αναζωπύρωσης της φρενίτιδας των επενδυτών για αγορές μετοχών meme, μετά την επανεμφάνιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του gamer «Roaring Kitty»

Οι μετοχές της GameStop κατέγραψαν αλματώδη αύξηση πάνω από 200%, φτάνοντας στο υψηλό των 64,83 δολαρίων στις 14 Μαΐου, ωστόσο υποχώρησαν άνω του 50% μόλις δύο ημέρες αργότερα και πλέον διαπραγματεύονται στα επίπεδα των 24 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ για το παγκόσμιο χρέος στα 315 τρισ. δολάρια: Τα 4 «κύματα» - Ποιοι το «φούσκωσαν»

gazzetta
gazzetta reader insider insider