Η EDP εγκαινιάζει το πρώτο της έργο ΑΠΕ στη Χιλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η EDP εγκαινιάζει το πρώτο της έργο ΑΠΕ στη Χιλή
Το αιολικό πάρκο Punta de Talca θα συμβάλει στην απαλλαγή της Χιλής από τις ανθρακούχες εκπομπές με εγκατεστημένη ισχύ 83 MW.

Tο πρώτο της εν λειτουργία έργο στη Χιλή, το αιολικό πάρκο Punta de Talca, που βρίσκεται στο δήμο Ovalle, εγκαινίασε η EDP, μέσω της EDP Renewables. Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Ενέργειας της Χιλής, Diego Pardow Lorenzo.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 14 ανεμογεννήτριες και θα συνεισφέρει 83 MW στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας της Χιλής, με ετήσια παραγωγική ικανότητα που αντιστοιχεί στην κατανάλωση 95.000 κατοικιών στην περιοχή και θα αποφύγει την εκπομπή 140.000 τόνων CO² ετησίως.

Το έργο, με συνολική επένδυση 120 εκατομμυρίων δολαρίων, οδήγησε στη δημιουργία πάνω από 350 άμεσες θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

«Αυτή η τελετή εγκαινίων αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδες βήμα στη στρατηγική ανάπτυξής μας στη Νότια Αμερική. Η Χιλή αποτελεί βασική αγορά για εμάς λόγω της δέσμευσής της για καθαρή ενέργεια και του δυναμικού ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Punta de Talca δεν είναι απλώς η αρχή μιας σταθερής σχέσης με τη Χιλή, αλλά ενισχύει επίσης τη θέση μας στην παγκόσμια αγορά και τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας για τη βιωσιμότητα και την οικονομική ανάπτυξη των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο João Marques da Cruz, επικεφαλής της EDP Νότιας Αμερικής.

Η εταιρεία εισήλθε στην αγορά της Χιλής το 2021 και τώρα επιβλέπει ένα χαρτοφυλάκιο έργων συνολικής ισχύος περίπου 1.000 MW, το οποίο περιλαμβάνει αιολικά, ηλιακά και έργα αποθήκευσης ενέργειας. Το 2023, εξασφάλισε δημόσιο διαγωνισμό γης για την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνω των 300 MWp στην κοινότητα Taltal.

Το 2023, η EDP στη Χιλή παρουσίασε σχέδια για τρία έργα αιολικής ενέργειας στις περιοχές Ñuble και Los Ríos σε συνεργασία με έναν τοπικό εργολάβο. Αυτά τα αιολικά πάρκα θα έχουν συνδυασμένη δυναμικότητα άνω των 450 MW, παράγοντας περισσότερες από 1.300 GWh καθαρής ενέργειας ετησίως - αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 650.000 σπίτια κάθε χρόνο. Τα έργα προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία μεταξύ 2027 και 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda – Ελληνικό: Προχωρούν αναπτύξεις δισεκατομμυρίων - «Κύκλος» επαφών για το Ellinikon Mall

Τριπλή παρέμβαση στα Ακίνητα: Ανακαίνιση με επιδότηση, κοινωνική αντιπαροχή και νέο «Σπίτι μου» από το φθινόπωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider