Turkish Airlines: Σε συνομιλίες με την Boeing για την αγορά 250 αεροσκαφών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Turkish Airlines: Σε συνομιλίες με την Boeing για την αγορά 250 αεροσκαφών
Σε συζητήσεις με την Boeing για την πιθανή αγορά περίπου 250 αεροσκαφών βρίσκεται η Turkish Airlines, μήνες μετά την ολοκλήρωση μιας σημαντικής συμφωνίας με την ευρωπαϊκή εταιρεία αεροπλάνων Airbus.

Σε συζητήσεις με την Boeing για την πιθανή αγορά περίπου 250 αεροσκαφών βρίσκεται η Turkish Airlines, μήνες μετά την ολοκλήρωση μιας σημαντικής συμφωνίας με την ευρωπαϊκή εταιρεία αεροπλάνων Airbus.

Ο τουρκικός αερομεταφορέας συζητά τις τιμές-στόχους, τους εμπορικούς όρους και το κόστος των κινητήρων για περίπου 150 με 175 Boeing 737 Max, με την υπόλοιπη παραγγελία να αφορά στο μοντέλο 787 Dreamliner, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Τούρκος πρόεδρος της αεροπορικής Ahmet Bolat.

Οι συνομιλίες βρίσκονται στη φάση υποβολής προσφορών και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για μια τελική συμφωνία, δήλωσε ο Bolat στην ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών στο Ντουμπάι.

Εάν κλείσει η συμφωνία με την Boeing, θα ακολουθήσει την δέσμευση για την παραλαβή 230 αεροπλάνων Airbus που έγινε τον Δεκέμβριο, καθώς η τουρκική εταιρεία στοχεύει να εδραιώσει τη θέση της ως παγκόσμια δύναμη της αεροπορίας.

Ο Bolat δήλωσε τον Απρίλιο ότι η Turkish Airlines ήταν σε συνομιλίες για την αγορά επιπλέον 235 αεροπλάνων, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων στενής και πλατιάς ατράκτου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Απολύσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα cloud

Οι επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, προτεραιότητα των CEOs παγκοσμίως

Η κινεζική Svolt «παγώνει» τα σχέδια για το 2ο γιγαντιαίο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider