Google: Απολύσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα cloud

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Απολύσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα cloud
H Alphabet προχωρά σε απολύσεις οι οποίες πλήττουν πολλές ομάδες από τη μονάδα cloud της Google, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες του τεχνολογικού κολοσσού.

H Alphabet προχωρά σε απολύσεις οι οποίες πλήττουν διαφορετικές ομάδες από τη μονάδα cloud της Google, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες του τεχνολογικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα τους υπαλλήλους του cloud για τις περικοπές, οι οποίες αφαιρούν πόστα από τις πωλήσεις, τη συμβουλευτική, τη στρατηγική «go to market», το τμήμα λειτουργιών και τη μηχανική. Τουλάχιστον 100 υπάλληλοι χάνουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

«Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, συνεχίζουμε να εξελίσσουμε την επιχείρησή μας ώστε να ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες των πελατών μας και στη σημαντική ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας», είπε εκπρόσωπος της Alphabet. «Διατηρούμε τη δέσμευσή μας να επενδύουμε σε τομείς που είναι κρίσιμοι για την επιχείρησή μας και διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας».

Η Google ξεκίνησε να κάνει απολύσεις από τις αρχές του 2023. Έκτοτε οι εργαζόμενοι έχουν διαμαρτυρηθεί ότι εργάζονται με πιο σφικτές προθεσμίες και πιο περιορισμένους πόρους, ενώ δεν υπάρχουν ευκαιρίες ανέλιξης, παρά τα κέρδη-ρεκόρ που σημειώνει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με την πτώχευση του FTI - Η «ζημιά» για τα ελληνικά ξενοδοχεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider