Η αντεπίθεση της Intralot - Επανεκκινεί την κάλυψη η Optima με τιμή στόχο στα 1,55 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αντεπίθεση της Intralot - Επανεκκινεί την κάλυψη η Optima με τιμή στόχο στα 1,55 ευρώ
Στο turnaround story της Intralot στρέφεται η Optima που επανεκκινεί την κάλυψη στη μετοχή θέτοντας σύσταση «buy» με τιμή στόχο στα 1,55 ευρώ.

Στο turnaround story της Intralot στρέφεται η Optima που επανεκκινεί την κάλυψη στη μετοχή θέτοντας σύσταση «buy» με τιμή στόχο στα 1,55 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Intralot έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της παγκοσμίως από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και ξεκίνησε το 2019 να αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της όπως και το υψηλό επίπεδο χρέους της.

Σε αυτό το φάσμα, ο όμιλος έχει αποχωρήσει από τις αναδυόμενες αγορές και από τις αδειοδοτημένες δραστηριότητες και έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στις τεχνολογικές υπηρεσίες και σε τρεις κλάδους (λοταρίες, VLTs, αθλητικό στοίχημα). Επιπλέον, εξόφλησε πλήρως τις ομολογίες το Σεπτέμβριο του 2024, καθώς άντλησε 135 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τον Οκτώβριο του 2023, 130 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης εταιρικού ομολόγου εισηγμένου στο ΧΑ τον Φεβρουάριο του 2024 και 100 εκατ. ευρώ μέσω κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με πέντε ελληνικές τράπεζες.

Η τιμή στόχος στα 1,55 ευρώ βασίζεται σε ένα μείγμα 50/50 μεταξύ DCF (τιμή στόχος στα 1,52 ευρώ) και αποτίμησης ομοτίμων (τιμή στόχος στα 1,57 ευρώ). Η μετοχή αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA για φέτος στο 7,4x, με σημαντικό discount 33% έναντι των ομοτίμων της σε παγκόσμιο επίπεδο και 6,9x για το 2025, με discount 31%.

Ωστόσο, το discount διευρύνεται περαιτέρω στο 43% όταν συγκρίνουμε την Intralot με εταιρείες με καθαρό ταμείο (μέσος όρος EV/EBITDA στο 13x), υποδεικνύοντας ότι εάν η Intralot συνεχίσει την απομόχλευση, υπάρχει περισσότερος χώρος για re-rating. Στα 1,55 ευρώ, η εταιρεάι θα είχε κεφαλαιοποίηση 934,3 εκατ. ευρώ και θα διαπραγματευόταν με EV/EBITDA24 στο 9,3x, με έκπτωση 16% έναντι των ομοτίμων της σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που δικαιολογείται λόγω του ισολογισμού της με υπερβολική μόχλευση.

Η Optima προβλέπει πωλήσεις CAGR 5,1% την περίοδο 2023-2027, EBITDA CAGR 5% και καθαρά κέρδη CAGR 53%, υποθέτοντας οργανική ανάπτυξη από υφιστάμενα συμβόλαια και ανάθεση μόνο νέων συμβολαίων το 2025. Επιπλέον, εκτιμά ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παράγει ελέυθερες ταμειακές ροές ανά μετοχή με CAGR 8,5% την ίδια περίοδο και να συνεχίσει την απομόχλευση με καθαρό δανεισμό/EBITDA στο 1,3x το 2027 από 2,6x το 2023.

Βασικοί καταλύτες είναι α) η καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση των εργασιών στις ΗΠΑ, την Αργεντινή και την Τουρκία, β) η ανάθεση νέων συμβάσεων σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ και γ) η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στον παγκόσμιο κλάδο τυχερών παιχνιδιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider