Αυξάνει κατακόρυφα την τιμή στόχο για τη Eurobank η HSBC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει κατακόρυφα την τιμή στόχο για τη Eurobank η HSBC
Σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Eurobank στα 3,50 πλέον από 2 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η HSBC.

Σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Eurobank στα 3,50 πλέον από 2 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η HSBC, στη βάση του πολλαπλού οφέλους που καρπώνεται από την εξαγορά του 55,3% της Ελληνικής (ενοποίηση στο τρίτο τρίμηνο) και της βραδείας μετατόπισης προς τις προθεσμιακές.

Τα δύο αυτά σημεία ενισχύουν τις προοπτικές κερδοφορίας της τράπεζας. Η Eurobank προσφέρει βιώσιμο ROTE στο 14% (προσαρμογή για πλεονάζοντα κεφάλαια ), ανταποκρινόμενη στο κόστος κεφαλαίου που θέτει η HSBC. Η σωρευτική ανταμοιβή των μετόχων για τα επόμενα δύο έτη, ύψους 20%, κάνει το story άκρως ενδιαφέρον, ενώ η περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της στην Ελληνική στην επερχόμενη πρόσκληση υποβολής προσφορών θα μπορούσε να αποτελέσει «καταλύτη».

Η τράπεζα αναμένει να προβεί σύντομα σε υποβολή δημόσιας πρότασης που θα μπορούσε να αυξήσει την θέση της ανάλογα με την απορρόφηση. Η HSBC θεωρεί ότι το αυξημένο μερίδιο στην Ελληνική δημιουργεί περαιτέρω αξία: 1) δείκτης δημόσιας πρότασης στο 0,7x της τελευταίας αναφερόμενης λογιστικής αξίας που είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη της Eurobank. 2) Το εκτιμώμενο ROTE της Ελληνικής για το 2025 είναι κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από αυτό της Eurobank, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου.

Η χαμηλού κόστους καταθετική βάση της κυπριακής τράπεζας μπορεί να βελτιώσει το μικτό κόστος χρηματοδότησης της Eurobank που βρίσκεται επί του παρόντος στο υψηλότερο επίπεδο των ελληνικών ομολόγων της. Τέλος, η Eurobank μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την κερδοφορία της Ελληνικής μέσω συνεργειών όπως η μείωση του κόστους χρηματοδότησης για την ενίσχυση του MREL της τελευταίας, η παροχή πρόσβασης σε διασυνοριακό δανεισμό και η βελτίωση των δυνατοτήτων του IT/δημιουργίας προμηθειών. Συνολικά, μια αύξηση του ποσοστού στην Ελληνική πέραν του 55% θα αντιπροσώπευε περαιτέρω ανόδο στις εκτιμήσεις της HSBC και την αποτίμηση της Eurobank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider