H Revolut μεταφέρει την έδρα της στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Revolut μεταφέρει την έδρα της στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου
Στο Λονδίνο και στην συνοικία Canary Wharf - η οποία θεωρείται το κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας στην βρετανική πρωτεύουσα μαζί με το City- θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία η Revolut.

Στο Λονδίνο και στην συνοικία Canary Wharf - η οποία θεωρείται το κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας στην βρετανική πρωτεύουσα μαζί με το City- θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία η Revolut.

Σύμφωνα με το CNBC, η βρετανική εταιρεία θα εγκαταστήσει το παγκόσμιο στρατηγείο της σε τέσσερις ορόφους του κτιρίου YY London που βρίσκεται στο κέντρο του Canary Wharf, αυξάνοντας κατά 40% την συνολική έκταση των γραφείων της.

Το μίσθωμα έχει δεκαετή διάρκεια, ενώ το λογότυπο της Revolut θα εμφανίζεται σε δύο διαφορετικά σημεία στην πρόσοψη του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στις έδρες των τραπεζικών κολοσσών HSBC, Barclays και Citigroup. Η HSBC ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μεταφέρει την παγκόσμια έδρα της στον 45όροφο πύργο Canary Wharf μέχρι το 2027.

Η συνοικία Canary Wharf είναι -μαζί με το City- η κύρια οικονομική περιοχή του Λονδίνου, αποτελώντας έδρα για πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Η ανακοίνωση της Revolut για μεταφορά των κεντρικών της γραφείων έρχεται καθώς η startup ψηφιακής τραπεζικής περιμένει ακόμη να μάθει αν τελικά θα λάβει άδεια τραπεζικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα της επέτρεπε να κυκλοφορήσει μία σειρά από τραπεζικά προϊόντα όπως πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Η εταιρεία αναμένει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας και της FCA (Financial Conduct Authority).

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η απόφαση της διοίκησης να μετακομίσει τα κεντρικά της γραφεία στην καρδιά των χρηματοπιστωτικών εξελίξεων του Λονδίνου αποτελεί απόδειξη ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Τα νέα κεντρικά μας γραφείο ενισχύουν τη δέσμευσή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη χώρα καταγωγής μας, ενώ δημιουργούν επίσης τα θεμέλια για τη στήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης», δήλωσε η Francesca Carlesi, Διευθύνουσα Σύμβουλος των επιχειρήσεων της Revolut στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε δήλωση τύπου.

Σημειώνεται, τέλος, πως η Revolut είχε δεσμευτεί να αυξήσει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά 40% το 2024. Η Revolut διατηρεί πάνω από 9 εκατομμύρια πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Revolut: Πλουτίζει τους υπαλλήλους της με μετοχές 500 εκατ. δολαρίων

Η Revolut ενισχύει κατά 60% τις επενδύσεις στην Ελλάδα - Στόχος να φτάσει τους 1,5 εκατ. πελάτες έως το 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider