Novo Nordisk: Στη Γερουσία των ΗΠΑ θα καταθέσει ο CEO της φαρμακοβιομηχανίας για τις τιμές των Ozempic - Wegovy

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novo Nordisk: Στη Γερουσία των ΗΠΑ θα καταθέσει ο CEO της φαρμακοβιομηχανίας για τις τιμές των Ozempic - Wegovy
Η Novo χρεώνει τους Αμερικανούς 1.349 δολάρια το μήνα για το Wegovy, ενώ μπορεί να αγοραστεί για 140 δολάρια στη Γερμανία και 92 δολάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Επιτροπή της Γερουσίας για την Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία και τις Συντάξεις ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Novo Nordisk Λαρς Γιόργκενσεν, συμφώνησε να καταθέσει οικειοθελώς σε μια ακρόαση που επικεντρώνεται στις τιμές των ΗΠΑ για τα φάρμακα απώλειας βάρους Ozempic και Wegovy.

Η ψηφοφορία της επιτροπής Υγείας της Γερουσίας των ΗΠΑ που είχε προγραμματιστεί για τη συνεδρίασή της στις 18 Ιουνίου, για να αποφασίσει εάν θα κληθεί η Novo να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις τιμές των ΗΠΑ για τα συγκεκριμένα φάρμακα, δεν είναι πλέον απαραίτητη και θα ακυρωθεί, δήλωσε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής.

Όπως αναφέρει το Reuters, η επιτροπή θα κλήτευε τον πρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας Νταγκ Λάνγκα, για να κατέθετε στην επιτροπή στις 10 Ιουλίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη,ο Γιόργκενσεν θα καταθέσει ενώπιον της επιτροπής και η ακρόαση θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Novo χρεώνει τους Αμερικανούς 1.349 δολάρια το μήνα για το Wegovy, ενώ μπορεί να αγοραστεί για 140 δολάρια στη Γερμανία και 92 δολάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ο Σάντερς.

«Η Επιτροπή ανυπομονεί να μας εξηγήσει ο κ. Γιόργκενσεν γιατί οι Αμερικανοί πληρώνουν έως και δέκα ή 15 φορές περισσότερα για αυτά τα φάρμακα, από ό,τι οι άνθρωποι σε άλλες χώρες», πρόσθεσε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Σάντερς έστειλε επιστολή στον Λάνγκα ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές των δύο φαρμάκων στις ΗΠΑ.

Έναν μήνα αργότερα, τον Μάιο, η Novo απάντησε με επιστολή κατηγορώντας το σύστημα υγείας των ΗΠΑ για τις υψηλές τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CNBC: Ο Τραμπ δεν ξέρει γιατί μιλάει - Το πόρισμα κορυφαίων CEO

gazzetta
gazzetta reader insider insider