Adidas: Εσωτερική έρευνα ύστερα από καταγγελία για δωροδοκία στελεχών της στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Adidas: Εσωτερική έρευνα ύστερα από καταγγελία για δωροδοκία στελεχών της στην Κίνα
Αφορμή στάθηκε μια ανώνυμη επιστολή που κατονόμαζε υπαλλήλους της εταιρείας ότι λάμβαναν μίζες.

Η Adidas ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για καταγγελίες που αφορούν σε δωροδοκία στις επιχειρήσεις της στην Κίνα, μετά από καταγγελία που κατηγορούσε ανώτερα στελέχη για υπεξαίρεση, αναφέρει το Bloomeberg επικαλούμενο ρεπορτάζ των Financial Times.

Μια ανώνυμη επιστολή που κατονομάζει αρκετούς Κινέζους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου διευθυντή που ασχολείται με τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ της Adidas στην ασιατική χώρα, στάθηκε αφορμή για να εκκινήσει η έρευνα.

Σύμφωνα με τους FT, η επιστολή ισχυριζόταν ότι μέλη του προσωπικού της Adidas έλαβαν μίζες από παρόχους εξωτερικών υπηρεσιών της εταιρείας. Επίσης κατονομάζεται και ένας δεύτερος ανώτερος διευθυντής της Adidas στην Κίνα,ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε «εκατομμύρια σε μετρητά» από προμηθευτές, καθώς και ακίνητα.

Οι FT ανέφεραν ότι η Adidas επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια επιστολή στις 7 Ιουνίου που την ειδοποιούσε για «πιθανές παραβιάσεις στην Κίνα». Η εταιρεία είπε στην εφημερίδα ότι «δεσμεύτηκε να συμμορφώνεται με τους νομικούς και εσωτερικούς κανονισμούς και τα ηθικά πρότυπα, σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται», προσθέτοντας ότι «διερευνά εντατικά αυτό το θέμα μαζί με εξωτερικούς νομικούς συμβούλους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider