ExxonMobil: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής της παραγωγής σε γαλλικό διυλιστήριο λόγω απεργιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ExxonMobil: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής της παραγωγής σε γαλλικό διυλιστήριο λόγω απεργιών
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αναστείλει την παραγωγή στο διυλιστήριο Gravenchon στη βόρεια Γαλλία άφησε η διοίκηση του πετρελαϊκού κολοσσού ExxonMobil.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αναστείλει την παραγωγή στο διυλιστήριο Gravenchon στη βόρεια Γαλλία άφησε η διοίκηση του πετρελαϊκού κολοσσού ExxonMobil, σε περίπτωση που οι απεργοί εργαζόμενοι συνεχίσουν να εμποδίζουν την πρόσβαση σε πρώτες ύλες και διοικητικά στελέχη.

Σύμφωνα με το Reuters, κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από την Παρασκευή, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν να διατηρηθεί σε λειτουργεία μία μονάδα του εργοστασίου, η οποία ανακοινώθηκε πως θα κλείσει εντός του 2024.

Το διυλιστήριο αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της ικανότητας διύλισης της ExxonMobil στην Γαλλία, με τους απεργούς να μπλοκάρουν τις παραδόσεις υλικών που απαιτούνται για τη διατήρηση των εργασιών.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, η μονάδα παραγωγής χημικών έχει ζημιές άνω του 500 εκατ. ευρώ από το 2018 και παραμένει «μη ανταγωνιστική».

Ένας «περιορισμένος αριθμός απεργών» εξακολουθεί να εμποδίζει την πρόσβαση, ανέφερε σε ανακοίνωση η Exxon. «Εάν συνεχιστεί αυτό, μπορεί να μην έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε την παραγωγή από το διυλιστήριο», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Airbus: Υποβαθμίζει το guidance του 2024 - Απώλειες 11% για τη μετοχή

Γαλλία: Φουντώνει η προεκλογική εκστρατεία - Σήμερα το πρώτο debate

gazzetta
gazzetta reader insider insider