Airbus: Υποβαθμίζει το guidance του 2024 - Απώλειες 11% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbus: Υποβαθμίζει το guidance του 2024 - Απώλειες 11% για τη μετοχή
Eλλείψεις σε εκατομμύρια ανταλλακτικά που συνθέτουν τα εμπορικά αεροσκάφη της αντιμετωπίζει η Airbus, με αποτέλεσμα να αναθεωρεί καθοδικά τους στόχους για το 2024.

Eλλείψεις σε εκατομμύρια ανταλλακτικά που συνθέτουν τα εμπορικά αεροσκάφη της αντιμετωπίζει η Airbus, με αποτέλεσμα να αναθεωρεί καθοδικά τους στόχους για το 2024 και τη μετοχή της να σημειώνει «βουτιά» πάνω από 11%.

Η εταιρεία που αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αεροσκαφών στον κόσμο, αντιμετωπίζει επίμονες ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, κυρίως σε κινητήρες, αεροκατασκευές και στοιχεία για το εσωτερικό της καμπίνας που «σαμποτάρουν» το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των αεροσκαφών της.

Ως αποτέλεσμα, η αεροπορική, αναμένει πλέον τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων να ανέλθουν γύρω στα 5,5 δισ. ευρώ από την προηγούμενη εκτίμηση για 6,5 με 7 δισ. που είχε επιβεβαιωθεί στις 25 Απριλίου.

Όσον αφορά τα αεροσκάφη, εκτιμά ότι το 2024 θα παραδώσει συνολικά 770, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για περίπου 800. Επιπλέον, η Airbus καθυστέρησε το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση της παραγωγής των αεροσκαφών A320.

Μάλιστα, η Airbus ανέφερε πως αντιμετωπίζει πρόσθετα κόστη στον τομέα των διαστημικών συστημάτων της, με «εμπορικές και τεχνικές προκλήσεις» που έχουν ως αποτέλεσμα δαπάνες ύψους 0,9 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: «Καπνός» 430 δισ. δολάρια μετά το «κόκκινο 3 στα 3»

Τι ήχο θα βγάζει ο κινητήρας της ηλεκτρικής Ferrari; Ο CEO απαντά

Η ΕΕ κατηγορεί την Apple ότι παραβιάζει τους κανόνες της για την τεχνολογία μέσω app store

gazzetta
gazzetta reader insider insider