McDonald's: Μειώνει τις ώρες πρωινού λόγω έλλειψης αυγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
McDonald's: Μειώνει τις ώρες πρωινού λόγω έλλειψης αυγών
Η McDonald's «ψαλιδίζει» κατά 90 λεπτά τις ώρες πρωινού στα καταστήματά της στην Αυστραλία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει περιορισμένη προσφορά αυγών.

Η McDonald's «ψαλιδίζει» κατά 90 λεπτά τις ώρες πρωινού στα καταστήματά της στην Αυστραλία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει περιορισμένη προσφορά αυγών εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών. Ο ιός θέρισε κυριολεκτικά 1 εκατομμύριο κότες με την McDonald's να επικαλείται «βιομηχανικές προκλήσεις» και να σερβίρει προσωρινά πρωινό μέχρι τις 10:30 το πρωί σε όλη την Αυστραλία.

«Όπως πολλές επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο, διαχειριζόμαστε προσεκτικά την προσφορά αυγών λόγω των τρεχουσών προκλήσεων του κλάδου», ανέφερε η McDonald's, προσθέτοντας ότι «εργάζεται σκληρά με τους Αυστραλούς αγρότες και προμηθευτές μας για να επιστρέψει η κανονικότητα το συντομότερο. δυνατόν».

Περιορισμοί ισχύουν και στα σούπερ μάρκετ με «γίγαντες» όπως η Coles και η Woolworths να βάζουν φρένο στους καταναλωτές σχετικά με το πόσες συσκευασίες αυγών μπορούν να αγοράσουν. Οι πελάτες θα «δουν κάποια άδεια ράφια βραχυπρόθεσμα», με τις προμήθειες να ανακατευθύνονται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις, επεσήμανε η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Ο αντίκτυπος της γρίπης των πτηνών στην Αυστραλία γίνεται αισθητός σε όλες τις βιομηχανίες πουλερικών, εκτιμά ο Ρόουαν ΜακΜόνιες, διευθύνων σύμβουλος του βιομηχανικού ομίλου Australian Eggs, συμπληρώνοντας ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν ακόμη. «Οι καταναλωτές μπορούν να είναι βέβαιοι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πάνω από 20 εκατ. κότες υπό τη φροντίδα εκατοντάδων κτηνοτρόφων και πτηνοτροφείων σε όλη την Αυστραλία που θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν αυγά στα ράφια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ S&P και Nasdaq παρά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στην αγορά της αεροπορικής εταιρίας Ita από την Lufthansa

Focus Economics: Κορυφαίες διακρίσεις για την Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης & Έρευνας της Eurobank

gazzetta
gazzetta reader insider insider