Λασίθι: Επαφές του δημάρχου Αγίου Νικολάου, με επίκεντρο την προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λασίθι: Επαφές του δημάρχου Αγίου Νικολάου, με επίκεντρο την προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου
O δήμαρχος της περιοχής Μανώλης Μενεγάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes Νικόλαο Χαραλάμπους.

Με στόχο και όραμα την ευκολότερη διασύνδεση του Δήμου 'Αγιου Νικολάου με την υπόλοιπη Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο δήμαρχος της περιοχής Μανώλης Μενεγάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes Νικόλαο Χαραλάμπους, κατά τη διάρκεια της οποίας, στο επίκεντρο τέθηκε το πλαίσιο των προδιαγραφών αλλά και οι διαδικασίες που χρειάζονται, ώστε ο δήμος να αποκτήσει υποδομή υδατοδρομίου καθώς και δύο υδάτινα πεδία που θα εξυπηρετούν την δραστηριότητα των υδροπλάνων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, με τα πιο κοντινά αεροδρόμια στον 'Αγιο Νικόλαο, να βρίσκονται στο Ηράκλειο και τη Σητεία και το πιο μακρινό στα Χανιά, «ο 'Αγιος Νικόλαος θα μπορεί να διαθέτει υποδομές υδροπλάνων επιτρέποντας απευθείας πρόσβαση σε τουριστικά θέρετρα και ευκολότερη σύνδεση με άλλους προορισμούς της Κρήτης και του Αιγαίου», με την δυνατότητα συνεργασίας Δήμου Αγίου Νικολάου και της Hellenic Seaplanes να θεωρείται ως μια ενδιαφέρουσα προοπτική καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως αναφέρεται, έχει ήδη εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της στην Κρήτη τα υδατοδρόμια Σητείας, Ρεθύμνου και Ιεράπετρας καθώς και τα υδάτινα πεδία σε Σητεία και αλλού.

Μάλιστα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου ανέφερε ότι η προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου και υδάτινων πεδίων για υδροπλάνα στον Δήμο 'Αγιο Νικολάου που έχει ευρύ παράκτιο μέτωπο διαχείρισης, λειτουργεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και έχει Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μια σημαντική ώθηση για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και του νομού Λασιθίου και θα προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες μια νέα επιλογή μετακίνησης.

«Επίσης θα μπορούσε να αποτελέσει επιπρόσθετα μια κοινωνική παροχή για την διακομιδή πολιτών και επισκεπτών σε περιπτώσεις ανάγκης. Σε σύντομο χρόνο θα ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις δυνατότητες που ανοίγονται ώστε να αποφασιστεί μια συνεργασία σε όφελος του τόπου».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικόλαος Χαραλάμπους πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα ήθελε να ενισχύσει την παρουσία της στην Κρήτη με την δημιουργία υδατοδρομίου και υδάτινων πεδίων στον 'Αγιο Νικόλαο. «Τα υδροπλάνα από τη φύση τους εξυπηρετούν πτήσεις από λιμάνι σε λιμάνι και η Κρήτη είναι ο ιδανικός προορισμός για να αναδειχτούν τα πλεονεκτήματα των υδροπλάνων προς όφελος των ντόπιων επιβατών αλλά και των χιλιάδων τουριστών της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider