Την επίτευξη τζίρου 2,5 δισ. ευρώ το 2026 (από 412 εκατ. το 2023), μικτού περιθωρίου κέρδους 10%, ενοποιημένου περιθωρίου EBITDA 7,5% (από 3,8% τώρα) και σταθερού ανεκτέλεστου έργων της τάξεως των 5 - 7 δισ. ευρώ (στα προσεχή 5 χρόνια), στοχεύει για τη συνέχεια, μεταξύ άλλων η Intrakat.
Όπως ανέφερε νωρίτερα, στο πλαίσιο της Γ.Σ. της εισηγμένης, ο επικεφαλής της, Αλ. Εξάρχου, η Intrakat προσβλέπει σε μακροπρόθεσμες ροές από ΑΠΕ και ΣΔΙΤ/Παραχωρήσεις που θα καλύψουν τις τυχόν απώλειες μελλοντικά στην κατασκευή, σε εξαγορές μικρότερων εταιρειών αλλά και σε επέκταση μεγεθών / δραστηριοτήτων στη Ρουμανία (τρέχουν επιδοτήσεις από Ε.Ε., θα πέσουν κεφάλαια για ΣΔΙΤ αλλά και από ΝΑΤΟ - Αμερικάνους). Μάλιστα, χαρακτήρισε την επέκταση στην εν λόγω χώρα (έχει παρουσία σε έργα 1 δισ. μέσω ΑΚΤΩΡ) ως στρατηγικό στόχο, έχοντας ανακτήσει μέρος της αξιοπιστίας της.
Ο κ. Εξάρχου χαρακτήρισε κομβικές την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ (την χαρακτήρισε θηρίο που ξυπνάει, χρειάζεται ομαλή ενσωμάτωση) και το deal με ΔΕΗ στις ΑΠΕ (pipeline 1,7 δισ. που συνεπάγεται ανεκτέλεστο 1 δισ. και θα φέρει λειτουργούντα έργα με έσοδα πιο γρήγορα), ενώ θύμισε ότι ο όμιλος έχει πλέον ανεκτέλεστο 4,9 δισ., 370 έργα, ταμείο 125 εκατ. και κεφαλαιοποίηση στο ΧΑ 800 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, κάλεσε τους μετόχους να μη βλέπουν στην εισηγμένη ευκαιριακά κέρδη καθώς «ήρθαμε για να μείνουμε και ο πρώτος χρόνος δείχνει τις υπεραξίες που μπορούν να βγούνε».
Ως πυλώνα ανάπτυξης και στήριξης του πλάνου ανέδειξε ΑΠΕ και ΣΔΙΤ, έχοντας στόχο την επίτευξη EBITDA από 30% σε κάθε ένα από τους τομείς και 40% από την κατασκευή. Επίσης, επανέλαβε ότι επιχειρεί είσοδο σε συμβάσεις παραχώρησης αν και δεν είχε επιλεγεί ή συμμετάσχει σε διαγωνισμούς. Κατά τον ίδιο, η Intrakat δεν θα έχει ανάγκη για νέα έργα στην 5ετία αλλά στη συνέχεια θα χρειάζονται νέες δράσεις - ροές.
Σημείωσε επίσης ότι ίσως η συμφωνία με ΔΕΗ προκύψει μεγαλύτερη και από την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ.