Boeing: Ξεκίνησε επίσημα τις δοκιμές πτήσης του 777-9

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Ξεκίνησε επίσημα τις δοκιμές πτήσης του 777-9
Αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά το νέο αεροσκάφος μεγάλης ατράκτου μπορεί να λάβει πιστοποίηση το επόμενο έτος.

Η Boeing ξεκίνησε επίσημα τις δοκιμές πτήσης του 777-9, με τις ρυθμιστικές αρχές της αεροπορίας των ΗΠΑ να τις παρακολουθούν επί του αεροσκάφους, ανέφερε το The Air Current, με την έναρξη της διαδικασίας να σηματοδοτεί ένα βήμα μπροστά στη διαδικασία πιστοποίησης του αεροπλάνου.

Όπως αναφέρει το Reuters, η έναρξη των πτητικών δοκιμών με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) παρούσα, αποτελεί ένα βασικό ορόσημο στη διαδικασία πιστοποίησης, γνωστό ως Άδεια Επιθεώρησης Τύπου (του αεροσκάφους). Αυτό σημαίνει ότι το σκάφος είναι επαρκώς έτοιμο για τις κυβερνητικές αξιολογήσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι το αεροσκάφος πληροί τα πρότυπα των ρυθμιστικών αρχών.

Το 777-9, γνωστό και ως 777X αποτελεί μια μεγαλύτερη και πιο οικονομική έκδοση γνωστού επιβατικού τζετ μεγάλης ατράκτου 777. Το αεροπλάνο βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2013 και αντιμετώπισε πολλαπλές καθυστερήσεις.

Ο πρόεδρος της Emirates, της αεροπορικής εταιρείας που αποτελεί τον μεγαλύτερο χρήστη αεροσκαφών 777, δήλωσε τον περασμένο Μάιο ότι δεν αναμένει την πιστοποίηση του αεροπλάνου πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Η Boeing βρίσκεται κάτω από το «μικροσκόπιο» της FAA για πιθανά ζητήματα ασφάλειας, μετά την έκρηξη στις 5 Ιανουαρίου σε ένα αεροπλάνο 737 MAX κατά τη διάρκεια πτήσης.

Επίσης, τον Απρίλιο, η FAA άρχισε να ερευνά τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη - εργαζόμενου στην Boeing , ότι η εταιρεία απέρριψε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια και την ποιότητα στην παραγωγή των αεροσκαφών 787 και 777.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Αίρει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στον λογαριασμό του Τραμπ στο Facebook και το Instagram

gazzetta
gazzetta reader insider insider