Ισχυρή κερδοφορία για την Goldman Sachs το β' τρίμηνο - Στα 12,7 δισ. δολάρια τα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή κερδοφορία για την Goldman Sachs το β' τρίμηνο - Στα 12,7 δισ. δολάρια τα έσοδα
Καλύτερα από τις προβλέψεις κινήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Goldman Sachs, που ανακοίνωσε τα οικονομικά της μεγέθη για το 2ο τρίμηνο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street την Δευτέρα. 

Υπερδιπλασιασμό κερδοφορίας στο β' τρίμηνο με οδηγό τη επενδυτική τραπεζική πέτυχε η Goldman Sachs, που ανακοίνωσε τα οικονομικά της μεγέθη πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street την Δευτέρα. Ειδικότερα, η ισχυρή επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 3,04 δισ. δολαρίων ή 8,62 δολ. ανά μετοχή, στο β' τρίμηνο υπερδιπλάσια από τα 1,22 δισ. ή 3,08 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας με άνεση την πρόβλεψη για 8,34 δολ. ανά μετοχή.

Τα συνολικά της έσοδα ανήλθαν σε 12,73 δισ. δολάρια, καταρρίπτοντας επίσης τη μέση πρόβλεψη για 12,46 δισ. δολ. ενώ οι προμήθειες από τη επενδυτική τραπεζική της παρουσίασαν αύξηση κατά 21% στα 1,73 δισ. δολάρια. Οι προμήθειες από συμβουλευτικές υπηρεσίες συγχωνεύσεων και εξαγορών αυξήθηκαν κατά 7%, ενώ η αναδοχή χρέους και μετοχών παρουσίασε ισχυρή αύξηση 39% και 25% αντίστοιχα.

Τα έσοδα της τράπεζες από επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και εμπορευμάτων ήταν ενισχυμένα κατά 17%, με τον κλάδο του trading μετοχών να παρουσιάζει επίσης αύξηση 7%. Ο πήχης για την Goldman Sachs έχει ανέβει σημαντικά, τη στιγμή που οι εισηγμένες στη Wall Street βρίσκονται σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά από ένα «φτωχό» 2023.

Η θετική εικόνα της Goldman Sachs στο τρέχον τρίμηνο οφείλεται στο γεγονός ότι συγκριτικά με τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, βασίζεται περισσότερο στην επενδυτική τραπεζική και τις συναλλαγές για τη δημιουργία εσόδων. Η μετοχή της κερδίζει άνω του 24% εντός του 2024, ενώ πριν το «καμπανάκι» της Wall Street ενισχύεται 0,65%.

Ένα άλλο κομβικό σημείο για την Goldman Sachs είναι η διαχείριση των assets της, που ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ντέιβιντ Σόλομον, έχει ποντάρει ότι μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για την τράπεζα. Την Παρασκευή, οι ανταγωνιστές της, JP Morgan και Citi επίσης ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών χάρη στις αυξημένες προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής και τις καλύτερες από τις αναμενόμενες συναλλαγές μετοχών. Η Bank of America και η Morgan Stanley αναμένεται να ανακοινώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider