TSMC: Αύξηση εσόδων κατά 40% στο β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TSMC: Αύξηση εσόδων κατά 40% στο β' τρίμηνο
TSMC
Η μετοχή της στο Χρηματιστήριο της Ταϊβάν έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 70% μέχρι στιγμής.

Κατά 40% σε ετήσια βάση αυξήθηκαν τα έσοδα της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) για το β' τρίμηνο του 2024, καθώς η ζήτηση για τα προηγμένα τσιπ που κατασκευάζει και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, συνεχίζει να εντείνεται.

Η εταιρεία από την Ταϊβάν ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν στα 673,53 δισ. νέα δολάρια Ταϊβάν (20,82 δισ. δολάρια) με ετήσια αύξηση 40% έναντι 657,58 δισ. νέα δολάρια Ταϊβάν που αναμενόταν από την LSEG.

Τα καθαρά κέρδη βρέθηκαν στα 247,45 δισ. νέα δολάρια Ταϊβάν ενισχυμένα κατά 36,6% σε ετήσια βάση έναντι 238,8 δισ. νέα δολάρια Ταϊβάν που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Προηγουμένως, η TSMC είχε προβλέψει ότι τα κέρδη θα κυμαίνονταν μεταξύ 19,6 και 20,4 δισ. δολάρια.

Η TSMC είναι ο κύριος παραγωγός προηγμένων τσιπ παγκοσμίως που βρίσκονται μέσα τόσο σε smartphones όσο και σε εφαρμογές AI, αν και οι ανταγωνιστές όπως η Samsung και η Intel προσπαθούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της. Ανάμεσα στους πιο σημαντικούς της πελάτες, μετρά την Apple και την Nvidia.

«Αναμένουμε ότι η TSMC θα αυξήσει το guidance της για τα έσοδα του 2024, αλλά όσον αφορά τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, θα διατηρήσει τον στόχο της στα 30 δισ. δολάρια », αναφέρουν αναλυτές της Needham.

Η μετοχή της στο Χρηματιστήριο της Ταϊβάν έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 70% μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider