Oracle: Διακανονισμός 115 εκατ. δολαρίων για υπόθεση προσωπικών δεδομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oracle: Διακανονισμός 115 εκατ. δολαρίων για υπόθεση προσωπικών δεδομένων
Ο διακανονισμός καλύπτει άτομα των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες συλλέχθηκαν ή πωλήθηκαν από την Oracle από τις 19 Αυγούστου 2018.

Στην καταβολή 115 εκατ. δολαρίων συμφώνησε η Oracle, προκειμένου να διευθετήσει μία αγωγή που την κατηγορεί για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της, συλλέγοντας προσωπικά δεδομένα και στη συνέχεια τα πουλά σε τρίτους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το βράδυ της Πέμπτης, κατατέθηκε ο προκαταρκτικός διακανονισμός της προτεινόμενης ομαδικής αγωγής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο όπου απαιτείται να λάβει την έγκριση του δικαστή, ενώ η Oracle αρνείται ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Οι ενάγοντες, οι οποίοι δεν έχουν κάποια σχέση με την αμερικάνικη εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών cloud, δήλωσαν ότι παραβίασε τους ομοσπονδιακούς και πολειτιακούς νόμους αλλά και το Σύνταγμα της Καλιφόρνια για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, δημιουργώντας μη εξουσιοδοτημένους «ψηφιακούς φακέλους» για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Υποστηρίζουν ακόμη, ότι μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονταν δεδομένα σχετικά με τις online αναζητήσεις των χρηστών και μεταξύ άλλων για το πού έκαναν τις τραπεζικές τους συναλλαγές, ψώνιζαν και χρησιμοποιούσαν τις πιστωτικές τους κάρτες.

Η Oracle φέρεται να πούλησε τις πληροφορίες αυτές στη συνέχεια είτε απευθείας σε στελέχη marketing είτε μέσω των υπηρεσιών της όπως το ID Graph, το οποίο σύμφωνα με την ίδια, τους βοηθά να «δημιουργούν μια εξατομικευμένη εμπειρία για κάθε άτομο».

Ο διακανονισμός καλύπτει άτομα των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες συλλέχθηκαν ή πωλήθηκαν από την Oracle από τις 19 Αυγούστου 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Adidas απέσυρε την Μπέλα Χαντίντ από αμφιλεγόμενη διαφήμιση

Τεχνολογικό black out: «Η αιτία του προβλήματος επιδιορθώθηκε» λέει η Microsoft

CrowdStrike: «Βουτιά» 12% μετά το παγκόσμιο black out - Απώλειες και για την Microsoft

gazzetta
gazzetta reader insider insider