Από τους πιο ακριβοπληρωμένους στην Wall Street ο CEO της CrowdStrike - Πόσο του κόστισε το blackout

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από τους πιο ακριβοπληρωμένους στην Wall Street ο CEO της CrowdStrike - Πόσο του κόστισε το blackout
Η ετήσια αμοιβή του Τζορτζ Κουρτζ είναι περίπου 237 φορές περισσότερο από τον μέσο ετήσιο μισθό των εργαζομένων της CrowdStrike.

Περισσότερα από 42 εκατ. δολάρια κόστισε προσωπικά στον CEO της CrowdStrike Holdings το παγκόσμιο τεχνολογικό black out, μετά την αποτυχημένη αναβάθμιση λογισμικού της εταιρείας κυβερνοασφάλειας.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, ο Τζορτζ Κουρτζ -διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike- κατέχει σχεδόν το 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (περίπου 1.127.843 μετοχές).

Με δεδομένο πως η αξία της μετοχής βρίσκεται σε χαμηλά 11 εβδομάδων κοντά στα 28 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες περίπου 12% στις συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υπολογίζεται πως η προσωπική ζημιά για τον CEO της CrowdStrike προσεγγίζει τα 42,4 εκατ. δολάρια, με την συμμετοχή του να περιορίζεται πλέον στα 354,5 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, με τις απώλειες της μετοχής να ξεπερνούν το 15%, η ζημιά στην τσέπη του ισχυρού άντρα της CrowdStrike ξεπερνούσε τα 59 εκατ. δολάρια.

Από τους καλύτερα αμειβόμενους CEO στις ΗΠΑ

Ωστόσο, αν και το «πατατράκ» της Παρασκευής θα μνημονεύεται για καιρό, αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζορτζ Κουρτζ συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων CEO στις ΗΠΑ, με τις αμοιβές του για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου να υπολογίζονται στα 46,98 εκατ. δολάρια, περίπου 237 φορές περισσότερο από τον μέσο ετήσιο μισθό των εργαζομένων της CrowdStrike.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμοιβή του Κουρτζ είναι μεγαλύτερη από τους πέντε εκ των επτά επικεφαλής των τεχνολογικών κολοσσών στις ΗΠΑ που απαρτίζουν το λεγόμενο Magnificent Seven (Amazon, Apple, Nvidia, Microsoft, Meta, Alphabet, Tesla). Οι μόνοι CEO με υψηλότερη αμοιβή είναι ο Τιμ Κουκ της Apple με 63,2 εκατ. δολάρια και ο Σάτια Ναντέλα της Microsoft με 48,5 εκατ. δολάρια.

Η συγγνώμη του Τζορτζ Κουρτζ

Νωρίτερα σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας ζήτησε σήμερα συγγνώμη για την τεράστια τεχνική βλάβη η οποία έχει επηρεάσει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με όλους τους πελάτες της εταιρείας καθώς αυτοί εργάζονται για να επαναφέρουν τις διαδικτυκακές τους λειτουργίες.

Η βλάβη σε κάποιες υπηρεσίες της Microsoft παρέλυσε πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν πτήσεις, ουρές αναμονής σχηματίστηκαν στα αεροδρόμια, προβλήματα αντιμετώπισαν μεταξύ άλλων η αυστραλιανή κρατική τηλεόραση ABC, το βρετανικό δίκτυο Sky News, το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Από τις 110.000 προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις σήμερα, οι 1.390 έχουν ακυρωθεί παγκοσμίως και περισσότερες αναμενόταν να ακυρωθούν, σύμφωνα με στοιχεία της παγκόσμιας εταιρείας ανάλυσης αερομεταφορών Cirium. Ακόμη και οι αεροπορικές εταιρείες που δεν επηρεάστηκαν άμεσα δήλωσαν ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις λόγω της παγκόσμιας φύσης της διακοπής.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τον αντίκτυπο που έχουμε προκαλέσει σε πελάτες, ταξιδιώτες, και σε οποιονδήποτε επηρεάζεται από αυτό, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας μας», δήλωσε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Today» του NBC News, περίπου στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

«Πολλοί από τους πελάτες επανεκκινούν το σύστημα και αυτό επανέρχεται και θα είναι λειτουργικό», τόνισε ο Κουρτζ. «Ενδέχεται να περάσει χρόνος για ορισμένα συστήματα που δεν θα επανέλθουν αυτόματα», πρόσθεσε, αλλά η εταιρεία «θα φροντίσει κάθε πελάτης της να επαναφέρει πλήρως τα συστήματά της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ναντέλα (Microsoft): Γνωρίζουμε το πρόβλημα και εργαζόμαστε για την επαναφορά των συστημάτων

Magnificent Seven: «Καπνός» 1,1 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης μέσα σε πέντε ημέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider