Klarna: Οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν την αθλητική ένδυση ως καθημερινό στιλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Klarna: Οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν την αθλητική ένδυση ως καθημερινό στιλ
Μία σημαντική αλλαγή στην αντίληψη της αθλητικής μόδας, αναδεικνύουν τα στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα που υλοποίησε η Klarna, τονίζοντας την αυξανόμενη αποδοχή και δημοτικότητά της στο καθημερινό ντύσιμο.

Μία σημαντική αλλαγή στην αντίληψη της αθλητικής μόδας, αναδεικνύουν τα στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα που υλοποίησε η Klarna, τονίζοντας την αυξανόμενη αποδοχή και δημοτικότητά της στο καθημερινό ντύσιμο.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το συντριπτικό 80,9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα αθλητικά ρούχα μπορούν να φορεθούν ανά πάσα στιγμή, γεγονός που σηματοδοτεί μία αλλαγή στα όρια που παραδοσιακά υπήρχαν μεταξύ αθλητικών ενδυμάτων και συμβατικής μόδας. Μόνο το 9,6% πιστεύει ότι τα αθλητικά ενδύματα πρέπει να φοριούνται μόνο κατά την άσκηση του αθλητισμού.

Αθλητικά ρούχα στο καθημερινό στυλ

Την αλλαγή αυτή υποστηρίζει περαιτέρω το 39,5% των ερωτηθέντων που έχουν παρατηρήσει μία αυξανόμενη τάση των fashion brands να ενσωματώνουν την αθλητική ένδυση στις συλλογές τους για το καθημερινό στυλ. Η τάση αυτή δεν περιορίζεται μόνο σε brands αθλητικών ειδών, αλλά έχει επηρεάσει και τους δημοφιλείς οίκους μόδας, αποδεικνύοντας την ευελιξία και την ευρεία απήχηση των αθλητικών ρούχων. Σύμφωνα με την έρευνα, το 32,6% έχει παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια τα fashion brands έχουν προσθέσει σειρές αθλητικών ενδυμάτωνστις συλλογές τους.

Επιπλέον, οι καταναλωτές επισημαίνουν την αναβίωση εμβληματικών ειδών αθλητικής ένδυσης, όπως οι φόρμες της Adidas, τα αθλητικά παπούτσια Nike Air Force και τα αθλητικά παπούτσια Puma Suede, τα οποία επιστρέφουν δυναμικά στη μόδα τους τελευταίους μήνες (σύμφωνα με το 35,3% των ερωτηθέντων). Αυτά τα είδη, που κάποτε περιορίζονταν κυρίως σε αθλητική χρήση, τώρα είναι επιθυμητά για την άνεση, τη λειτουργικότητά τους και τη ρετρό γοητεία τους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα αθλητικά ρούχα επηρεάζουν όλο και περισσότερο το καθημερινό στυλ, λόγω της αυξανόμενης επιθυμίας των καταναλωτών για άνετες και παράλληλα κομψές επιλογές ένδυσης. Η δημοτικότητα του athleisure (athletic and leisurewear) - μία τάση που συνδυάζει τα αθλητικά ρούχα με το
καθημερινό ντύσιμο - συνεχίζει να αυξάνεται, σηματοδοτώντας την ευρύτερη αποδοχή των αθλητικών ενδυμάτων ως μοντέρνα επιλογή για διάφορους χώρους πέρα από το γυμναστήριο ή τον γήπεδο.

Αθλητικά fashion brands που προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές

Σύμφωνα με την έρευνα της Klarna, οι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν αθλητικές μάρκες όπως Nike, Adidas, New Balance κ.α. (79,9%), ενώ το 78,6% επιλέγει να αγοράζει από πολυκαταστήματα λιανικής πώλησης όπως Intersport, Cosmosport, Zakcret. Οι καταναλωτές που επιλέγουν εταιρίες λιανικής πώλησης όπως Intersport, Cosmosport, Zakcret, Sportvision, Sneaker Cage, μπορούν να επωφεληθούν από τις λύσεις πληρωμών της Klarna για μία απρόσκοπτη και ευέλικτη εμπειρία αγορών. Με την υπηρεσία πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν τα αγαπημένα τους κομμάτια και να χωρίσουν τις πληρωμές για μεγαλύτερη ευκολία και οικονομική προσιτότητα.

Ο Ηλίας Πίτσαβος, Επικεφαλής της Klarna στην Ελλάδα, σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας: «Σε μια εποχή όπου η άνεση είναι απαραίτητη, οι καταναλωτές αναζητούν ευέλικτα είδη ένδυσης που μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές περιστάσεις, από την γυμναστική έως τον ελεύθερο χρόνο. Η επιρροή του αθλητισμού στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη και λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα ευρήματα, είναι σημαντικό για τα fashion brands να ενημερώνονται για τις αναδυόμενες τάσεις, ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους. Με την κατανόηση των αναγκων των καταναλωτών και την προσαρμογή στις προτιμήσεις τους, τα brands μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους αλλά και την ικανοποίηση των πελατών τους».

Η έρευνα καταναλωτών της Klarna διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Dynata σε 10 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2024 και περιλαμβάνει τουλάχιστον 1.000 ερωτηθέντες σε κάθε χώρα. Συνολικά, συμμετείχαν 11.231 καταναλωτές. Το δείγμα είναι εθνικά αντιπροσωπευτικό και επιλέχθηκε από την εταιρεία ερευνών Dynata.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Revolut Pay στις επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς της Simpler

Με... επιχειρηματικό Brexit απειλούν πλούσιοι και ελίτ

Επαγγελματίες: Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» σε όλη την αγορά – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ψηφιακό δελτίο αποστολής

gazzetta
gazzetta reader insider insider