Αντιμέτωπη με τα απόνερα του μπλακ άουτ η CrowdStrike - Συνεχίζεται η «βουτιά» της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιμέτωπη με τα απόνερα του μπλακ άουτ η CrowdStrike - Συνεχίζεται η «βουτιά» της μετοχής
Διευρύνθηκαν οι απώλειες για την μετοχή της CrowdStrike Holdings Inc.  τη Δευτέρα

Διευρύνθηκαν οι απώλειες για την μετοχή της CrowdStrike Holdings Inc. τη Δευτέρα, καθώς οι επιπτώσεις της λανθασμένης ενημέρωσης λογισμικού της εταιρείας συνέχισαν να διαταράσσουν την παγκόσμια τεχνολογία, ενώ ένα πρόσθετο χτύπημα ήταν πως τουλάχιστον δύο αναλυτές υποβάθμισαν τη μετοχή της κυβερνοασφάλειας.

Η μετοχή υποχώρησε 13,46% την Δευτέρα, διευρύνοντας τις απώλειες της Παρασκευής όπου η εταιρεία κατέγραψε πτώση 11%, με την αγορά να προσπαθεί να εκτιμήσει το εύρος του αντίκτυπου του τεχνολογικού black out που επηρέασε πολλούς τομείς. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ακυρώσεις των πτήσεων της Delta Air Lines Inc. συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα.

Την ώρα που η μετοχή δέχεται σοβαρά χτυπήματα, ο Τζον ΝτιΦούτσι του Guggenheim έγραψε ότι «πιθανώς θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην επιχείρησή του λόγω της αταξίας που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο το CrowdStrike, έστω και προσωρινό», καθώς μείωσε την αξιολόγησή του στις μετοχές σε ουδέτερη από αγορά σε ένα σημείωμα προς πελάτες με τίτλο : «Χρειάζομαι χρόνο για να αφήσω τη σκόνη να καθίσει».

«Η αποκατάσταση της φήμης της μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο και πιθανότατα θα επηρεάσει νέες επιχειρηματικές συνεργασίες τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα», συνέχισε ο ΝτιΦούτσι. Ενώ πίστευε ότι η πρόσφατη κρίση είναι απίθανο να βλάψει τις ανανεώσεις με ουσιαστικό βραχυπρόθεσμο τρόπο, ανησυχεί ότι η εταιρεία θα μπορούσε «τουλάχιστον» να δει κάποιες νέες συμφωνίες να καθυστερούν.

«Εξακολουθούμε να τρέφουμε τον μέγιστο σεβασμό για την ηγετική ομάδα στην CrowdStrike και πιστεύουμε ότι η εταιρεία τελικά θα γίνει ακόμα πιο δυνατή ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού, και αν οι επενδυτές έχουν πολυετή ορίζοντα, μπορούν να τον ξεπεράσουν», έγραψε. «Ωστόσο, δυσκολευόμαστε να πούμε στους επενδυτές ότι πρέπει να αγοράσουν τη μετοχή αυτή τη στιγμή».

Η CrowdStrike την Παρασκευή κατηγόρησε μια ενημέρωση περιεχομένου για εκτεταμένες διακοπές στα συστήματα που βασίζονται στα Windows.

Επίσης, ο Γκρέι Πάουελ της BTIG ανέφερε ότι «η διακοπή μπορεί να έχει αντίκτυπο στα κέρδη νέων πελατών και να δημιουργήσει καθυστερήσεις στις συναλλαγές», υποβαθμίζοντας με τη σειρά του τη μετοχή. Δήλωσε ότι μίλησε με πέντε ανώτερα στελέχη ασφαλείας μετά το περιστατικό και έλαβε περισσότερα αρνητικά σχόλια από ό,τι περίμενε.

«Αν και δεν προέρχεται από ένα περιστατικό ασφαλείας (καλό πράγμα), η CrowdStrike διέπραξε το «βασικό αμάρτημα» για οποιονδήποτε προμηθευτή ασφάλειας και επηρέασε αρνητικά τη δημιουργία εσόδων των πελατών της», συνέχισε ο Πάουελ. Σημείωσε ότι οι τρέχοντες πελάτες μπορεί να αναζητήσουν μεγαλύτερες εκπτώσεις στις ανανεώσεις και να ζητήσουν πιστώσεις για να αντισταθμίσουν τις επιχειρηματικές απώλειες.

Η CrowdStrike την Παρασκευή κατηγόρησε μια ενημέρωση περιεχομένου για εκτεταμένες διακοπές στα συστήματα που βασίζονται στα Windows. «Η CrowdStrike συνεχίζει να επικεντρώνεται στην επαναφορά όλων των συστημάτων το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η εταιρεία σε ένα tweet την Κυριακή. «Από τις περίπου 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows που επηρεάστηκαν, ένας σημαντικός αριθμός είναι ξανά συνδεδεμένοι και λειτουργούν» ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bosch: Αποκτά τα περιουσιακά στοιχεία της JCI έναντι 8 δισ. δολαρίων

Κάλυψη των διυλιστηρίων ξεκινά η Morgan Stanley - Οι τιμές στόχοι

Η δημιουργός του ChatGPT έδωσε σε 3.000 άτομα 1.000 δολάρια το μήνα για 3 χρόνια - Τα συμπεράσματα της μελέτης

gazzetta
gazzetta reader insider insider