Online Φαρμακεία: Αύξηση τζίρου 1% το α' εξάμηνο - Στα 145 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Online Φαρμακεία: Αύξηση τζίρου 1% το α' εξάμηνο - Στα 145 εκατ. ευρώ
Αύξηση του τζίρου κατά 1% και online πωλήσεις λιανικής 145 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα online φαρμακεία το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Αύξηση του τζίρου κατά 1% και online πωλήσεις λιανικής 145 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα online φαρμακεία το πρώτο εξάμηνο του 2024 σύμφωνα με στοιχεία της ετήσιας έρευνας της Convert Group που αντλούνται από δείγμα 94 online φαρμακείων, με την συμμετοχή 13 από τους 15 μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κλάδος του online φαρμακείου διαχρονικά γνώριζε διψήφια ποσοστά ανάπτυξης, εξαιτίας των μεγάλων εκπτώσεων σε σχέση με το φυσικό σημείο, την ευκολία εξυπηρέτησης και τη μεγαλύτερη ποικιλία σε σχέση με το φαρμακείο της γειτονιάς. Η απότομη αλλαγή στην αγορά ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2023 λόγω της εναρμόνισης με τις οδηγίες του Υπουργείου Ανάπτυξης για το τρόπο αναγραφής και επικοινωνίας των εκπτώσεων σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, η οποία επηρέασε την αντίληψη που είχε το ευρύ κοινό για τον εκπτωτικό προσανατολισμό των online φαρμακείων.

Επιπρόσθετα, η σημαντική μείωση των γεννήσεων που καταγράφεται τα τελευταία 2 χρόνια σε σχέση με προηγούμενα έτη οδήγησε σε μειωμένες αγορές της κατηγορίας βρεφικών ειδών στο πρώτο εξάμηνο του 2024 κατά 16% σε αξία, δημιουργώντας ένα ακόμα πονοκέφαλο σε φαρμακοποιούς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Οι πραγματικές εκπτώσεις στο online κανάλι που κατεγράφησαν στο πρώτο εξάμηνο του 2024 ήταν 38% επί της Προτεινόμενης Τιμής Λιανικής Πώλησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής για τα F-35

Παπαθανάσης: Σημαντική πρόοδος στα επενδυτικά εργαλεία – Έρχονται νέα προγράμματα

ΕΤΕπ: «Ομπρέλα» εγγυήσεων 700 εκατ. για δάνεια 1,4 δισ. σε εταιρείες άνω των 250 εργαζομένων

gazzetta
gazzetta reader insider insider