Southwest Airlines: Βουτιά 46% στα κέρδη β' τριμήνου - Πτώση για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Southwest Airlines: Βουτιά 46% στα κέρδη β' τριμήνου - Πτώση για τη μετοχή
Η Southwest ανακοίνωσε πως τα τριμηνιαία έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 7,35 δισ. δολάρια, οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά αυξημένα κατά 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Μειωμένα άνω του 46% εμφανίστηκαν τα κέρδη της Southwest Airlines στο 2ο τρίμηνο, στα 367 εκατομμύρια δολάρια, ή 58 σεντς ανά μετοχή με αποτέλεσμα στις προσυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας να υποχωρεί 4%.

Ειδικότερα, η Southwest ανακοίνωσε πως τα τριμηνιαία έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 7,35 δισ. δολάρια, οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά αυξημένα κατά 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

«Η απόδοσή μας στο δεύτερο τρίμηνο επηρεάστηκε τόσο από εξωτερικούς όσο και από εσωτερικούς παράγοντες και ήταν χαμηλότερη από αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μπομπ Τζόρνταν μετά την γνωστοποίηση των οικονομικών μεγεθών.

Παράλληλα, η επιχείρηση προβλέπει νέα πιθανή πτώση των εσόδων το τρίτο τρίμηνο, καθώς η υπερπροσφορά που επικρατεί στην αμερικανική αγορά ωθεί τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν εκπτώσεις στα εισιτήρια.

«Λαμβάνουμε επείγοντα και σκόπιμα μέτρα για να μετριαστούν οι βραχυπρόθεσμες προκλήσεις στα έσοδα και εφαρμόζουμε πιο μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες για τον μετασχηματισμό της εταιρείας που έχουν σχεδιαστεί για να οδηγήσουν σε ουσιαστική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο CEO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Allianz Trade: Ο Βαγγέλης Καζάκης ανέλαβε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή

Διάσημοι ηγέτες και προσωπικότητες στο AI-generated fashion show του Έλον Μασκ

Unilever: Αναβαθμίζει το guidance - Σε τροχιά ολοκλήρωσης η απόσχιση της Ben & Jerry’s

gazzetta
gazzetta reader insider insider