CEO Delta Air Lines: Το black out CrowdStrike-Microsoft μας κόστισε 500 εκατ. δολάρια - Θα ζητήσουμε αποζημίωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO Delta Air Lines: Το black out CrowdStrike-Microsoft μας κόστισε 500 εκατ. δολάρια - Θα ζητήσουμε αποζημίωση
Στο ποσό των 500 εκατ. δολαρίων υπολογίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta Air Lines, Εντ Μπαστιάν το κόστος από το τεχνολογικό black out που συνέβη νωρίτερα μέσα στο μήνα

Στο ποσό των 500 εκατ. δολαρίων υπολογίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta Air Lines, Εντ Μπαστιάν το κόστος από το τεχνολογικό black out που συνέβη νωρίτερα μέσα στο μήνα και είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν πολλές πτήσεις παγκοσμίως.

Η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε περισσότερες από 4.000 πτήσεις λόγω του disruption που προκλήθηκε από μία λανθασμένη ενημέρωση λογισμικού CrowdStrike η οποία «έριξε» χιλιάδες συστήματα της Microsoft σε ολόκληρο τον κόσμο. Ενώ άλλες αεροπορικές εταιρείες ανέκαμψαν γρηγορότερα, οι διαδοχικές ακυρώσεις πτήσεων της Delta και οι διαμαρτυρίες των πελατών προκάλεσαν την έναρξη έρευνας από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.

Ο Μπαστιάν, μιλώντας από το Παρίσι, όπου ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε CNBC την Τετάρτη ότι ο αερομεταφορέας θα ζητήσει αποζημίωση από τη ζημία που υπέστη, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Οι διακοπές πτήσεων ήταν μια σπάνια κατάρρευση για τον αερομεταφορέα που αυτοπαρουσιάζεται ως «premium» αεροπορική εταιρεία με κορυφαίες κατατάξεις σε κερδοφορία μεταξύ των αερομεταφορέων των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Εξαίρεση της ASML από το αμερικανικό «μπλόκο» εξαγωγών τσιπ στην Κίνα - Ράλι για τη μετοχή

EY Ελλάδος: Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Nissan: Παρουσιάζει το νέο της σχέδιο βιωσιμότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider