«Ταύροι» οι αναλυτές για Πειραιώς μετά τα αποτελέσματα - Έρχονται αναβαθμίσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ταύροι» οι αναλυτές για Πειραιώς μετά τα αποτελέσματα - Έρχονται αναβαθμίσεις
Άκρως θετικά είναι τα σχόλια των αναλυτών διεθνών οίκων για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, κλείνοντας το μάτι σε νέες αναβαθμίσεις, όπως ανέφερε το insider.gr.

Άκρως θετικά είναι τα σχόλια των αναλυτών διεθνών οίκων για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, κλείνοντας το μάτι σε νέες αναβαθμίσεις, όπως ανέφερε το insider.gr.

Η Autonomous, ούσα και η πιο αυστηρή, επισημαίνει πως είναι δύσκολο να αμφισβητηθούν τα ισχυρά αποτελέσματα της Πειραιώς. Οι αναλυτές εστιάζουν στην ανθεκτικότητα του περιθωρίου, την ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης, την ισχυρή δημιουργία προμηθειών, τις περιορισμένες προβλέψεις και την αύξηση κεφαλαίου. Ο οίκος αναμένει αναβαθμίσεις από το consensus (τουλάχιστον κατά ένα μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό) αλλά και θετική εικόνα από τις άλλες ελληνικές τράπεζες που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η JP Morgan που προς ώρας θέτει τιμή στόχο στα 5,35 ευρώ, αναφέρεται στο πολύ δυνατό comeback της τράπεζας, με δείκτη CET1 άνω του 14% που σηματοδοτεί μια νέα ενότητα για την Πειραιώς και ένα πιθανό re-rating. «Το βλέπουμε αυτό ως ένα σημαντικό έναυσμα για τον περιορισμό του discount μεταξύ της Πειραιώς και των ομοτίμων της με υψηλότερη αξιολόγηση, όπως η Εθνική και η Eurobank», αναφέρει η JP Morgan.

Bullish δηλώνει και η Morgan Stanley με τιμή στόχο στα 5,49 ευρώ προς ώρας, στη βάση της ισχυρής επικράτησης της τράπεζας έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών στα καθαρά έσοδα κατά 20% και της νέας αναβάθμισης του guidance. «Η πορεία της Πειραιώς ενισχύει ακόμη περισσότερο την επενδυτική μας θέση για αυτή», αναφέρουν οι αναλυτές.

Η UBS έχοντας θέσει τιμή στόχο στα 5,5 ευρώ, συμπληρώνει πως οι ισχυρές επιδόσεις της Πειραιώς την φέρνουν σε έναν καλό δρόμο για να ξεπεράσει το ήδη βελτιωμένο guidance για φέτος.

«Ταύρος» σταθερά δηλώνει η Jefferies με τιμή στόχο τα 5,40 ευρώ, ενώ και η πιο αυστηρή Mediobanca παραδέχεται πως η αγορά θα πρέπει να χαρετίσει τα τα ισχυρά αποτελέσματα της Πειραιώς.

Το μάτι για αναβάθμιση κλείνει η Deutsche Bank, αναφέροντας πως τα δυνατά αποτελέσματα της τράπεζας ενισχύουν τη θετική άποψη των αναλυτών της για τη μετοχή.

Η Citi που θέτει τιμή στόχο στα 5 ευρώ, αναμένεται κάποια μέτρια αύξηση των εκτιμήσεων του consensus μετά τα δυνατό σετ αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι «χρυσές» λεπτομέρειες που οδηγούν σε νέο re-rating στην Τράπεζα Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας στα 333 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider