ΔΕΗ: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην PPC Romania για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων στη Ρουμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην PPC Romania για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων στη Ρουμανία
Κεφάλαια 38,3 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού στις τρεις εταιρείες (Rețele Electrice Muntenia, Rețele Electrice Banat, Rețele Electrice Dobrogea) που διαχειρίζονται 140.000 χιλιόμετρα δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στη βαλκανική χώρα και αποκτήθηκαν από τη ΔΕΗ με την εξαγορά των asset της Enel.

Χρηματοδότηση 38,3 εκατ. ευρώ (191 εκατ. λέου) εξασφάλισαν από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού οι τρεις εταιρείες του Ομίλου της ΔΕΗ στη Ρουμανία (Rețele Electrice Muntenia, Rețele Electrice Banat, Rețele Electrice Dobrogea), οι οποίες διαχειρίζονται 140.000 χιλιόμετρα δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στη βαλκανική χώρα. Οι εταιρείες περιλαμβάνονται στα asset που απέκτησε η ΔΕΗ στη Ρουμανία, μέσω της εξαγοράς της Enel Romania.

Τα δίκτυα που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ, μέσω των τριών εταιρειών, αντιστοιχούν στα πιο κομβικά τμήματα των υποδομών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρουμανία. Πιο συγκεκριμένα, το ένα τμήμα (Muntenia) καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της ρουμανικής πρωτεύουσας, το δεύτερο (Banat) τη βιομηχανική ζώνη της χώρας και το τρίτο (Dobrogea) την τουριστική περιοχή.

Οι εταιρείες θα υλοποιήσουν ισάριθμα πρότζεκτ -κάθε μία στην περιοχή που διαχειρίζεται- συνολικού προϋπολογισμού 53,2 εκατ. ευρώ (265 εκατ. λέου). Τα έργα έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Προβλέπουν τον εκσυγχρονισμό περισσότερων από 90 μετασχηματιστών, 126 χλμ. περίπου δικτύων μέσης τάσης, 170 χλμ. δικτύων χαμηλής τάσης, καθώς και την αποκατάσταση περίπου 5.000 συνδέσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου που θα υλοποιήσει η Rețele Electrice Muntenia ανέρχεται σε 12,3 εκατομμύρια ευρώ (61,4 εκατ. λέου), με τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού να αγγίζει τα 9,7 εκατομμύρια ευρώ (48,3 εκατομμύρια λέου). Θα εκσυγχρονιστούν συνολικά 58 μετασχηματιστές, από τους οποίους 25 υφιστάμενοι και 33 καινούριοι. Θα αναβαθμιστεί επίσης το δίκτυο μέσης τάσης, με αντικατάσταση 57 χιλιομέτρων καλωδίων και εγκατάσταση νέων δικτύων 22,6 χιλιομέτρων. Επίσης, το δίκτυο χαμηλής τάσης θα επεκταθεί περί τα 6 χλμ.

Ο προϋπολογισμός των έργων της Rețele Electrice Dobrogea ανέρχεται σε 16,3 εκατ. ευρώ (81,3 εκατ. λέου), εκ των οποίων τα 11,45 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού. Στόχος είναι μεταξύ άλλων ο εκσυγχρονισμός δικτύων 85 χλμ. μέσης και χαμηλής τάσης. Η Rețele Electrice Banat πρόκειται μεταξύ άλλων να υπογειοποιήσει δίκτυα μέσης τάσης 13,5 χλμ., με τον προϋπολογισμό των έργων να ανέρχεται σε 24,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 17,2 εκατ. θα προέλθουν από το Modernization Fund.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Ανακοινώθηκαν οι τιμές του Αυγούστου – Αυτές είναι οι χρεώσεις ανά πάροχο

gazzetta
gazzetta reader insider insider