Ανεβάζει τον πήχη για Εθνική - Alpha η UBS - Νέες τιμές στόχοι

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζει τον πήχη για Εθνική - Alpha η UBS - Νέες τιμές στόχοι
Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της και των τιμών στόχων για το γκρουπ των Εθνική - Alpha Bank προχώρησε η UBS μετά το καλύτερο του αναμενομένου δευτέρου τριμήνου.

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της και των τιμών στόχων για το γκρουπ των Εθνική - Alpha Bank προχώρησε η UBS μετά το καλύτερο του αναμενομένου δευτέρου τριμήνου.

Η σύσταση διατηρείται στο «buy» και οι τιμές στόχοι αυξάνονται στα 11,20 ευρώ για την Εθνική από 11 προηγουμένως και στα 2,32 ευρώ για την Alpha Bank από 2,30 ευρώ. Η Εθνική διαπραγματεύεται με δείκτη P/TNAV στο 0,9x για ROTE 16,7% που δεν αποτελούν «πιεστικά» επίπεδα σύμφωνα με τη UBS.

Από την άλλη, η Alpha έχει δυνατότητες περαιτέρω re - rating που περιορίζεται κάπως εξαιτίας της σχετικά πιο χαμηλής κερδοφορίας. Η μετοχή διαπραγματεύεται με P/TNAV μόλις στο 0,6x για ROTE 13,1% στις εκτιμήσεις της UBS.

Εθνική

Μετά από ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο, με τα οργανικά κέρδη μετά φόρων (core PAT) να ξεπερνούν την εκτίμηση του consensus κατά 6% και την αναβάθμιση του φετινού guidance, η UBS αυξάνει την εκτίμησή της για τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) κατά 6% για φέτος και κατά 4% μέχρι το 2026 (οι αναβαθμίσεις προέρχονται από το συνδυασμό μιας μεγαλύτερης ανθεκτικότητας των καθαρών εσόδων από τόκους, των υψηλότερων εσόδων από προμήθειες, του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους).

NBG

Η εκτίμηση των αναλυτών του οίκου είναι κατά 10% υψηλότερη από το consensus (Refinitiv), αλλά ελαφρώς χαμηλότερη από το guidance της Εθνικής για EPS άνω των 1,40 ευρώ (εκτίμηση UBS για 1,37 ευρώ). Οι αναλυτές βλέπουν επίσης κάποιες πιθανότητες για μια υψηλότερη επιβράβευση των μετόχων με την πάροδο του χρόνου, καθώς ο δείκτης CET1 συνεχίζει να αυξάνεται (στο 18,3% στο τρίμηνο μετά την πρόβλεψη που πήρε για payout 40% για τη φετινή χρήση). «Πιστεύουμε ότι η υψηλή κερδοφορία της Εθνικής αποτελεί ένας άκρως ελκυστικό παράγοντα καθώς βλέπουμε το δείκτη ROTE να διατηρείται στο 18% (προσαρμοσμένο για επίπεδο CET1 14%)», αναφέρει η UBS.

Alpha Bank

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank ξεπέρασαν την εκτίμηση του consensus, με τη διοίκηση να αναβαθμίζει το guidance υποδεικνύονται ανοδικά περιθώρια στο 7% περίπου έναντι του consensus για φέτος. Η UBS αναβαθμίζει επίσης την εκτίμησή της για τα προσαρμοσμένα EPS για φέτος κατά 4% στα 0,33 ευρώ, αν και οι αλλαγές στις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις μας είναι περιορισμένες.

Alpha Bank

Οι αναλυτές εστιάζουν στην πιο αδύναμη πιστωτική επέκταση του δεύτερου τριμήνου και στην ανάγκη ανάκαμψη των εταιρικών χορηγήσεων στο δεύτερο εξάμηνο για την επίτευξη του στόχου της διοίκηση. Η διαδικασία εξυγίανσης επιταχύνθηκε με τον δείκτη NPE να υποχωρεί από το 6% στο 4,7%, έχοντας χαμηλότερα επίπεδα κάλυψης και προβλέψεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider