Meliá Hotels International: Σε θετική τροχιά οι κρατήσεις του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meliá Hotels International: Σε θετική τροχιά οι κρατήσεις του 2024
Σημαντική αύξηση στις προκρατήσεις, καθώς και τις κρατήσεις κατά τη διάρκεια του 2024 παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Meliá Hotels International (MHI) στην Ελλάδα.

Σημαντική αύξηση στις προκρατήσεις, καθώς και τις κρατήσεις κατά τη διάρκεια του 2024 παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Meliá Hotels International (MHI) στην Ελλάδα.

Τα τελευταία στοιχεία αφορούν τις επιδόσεις των ξενοδοχείων του ισπανικού Ομίλου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα των Sol by Meliá Cosmopolitan Rhodes στη Ρόδο, Sol Marina Beach Crete και Hotel Blue Sea Beach Affiliated by Meliá στην Κρήτη, τα οποία ανήκουν στον Όμιλο Zeus Hotels, με τη Ρόδο να καταγράφει μια σημαντική αύξηση στις κρατήσεις της, ενώ στην Κρήτη οι επιδόσεις διαφέρουν ανά αγορά.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ρόδος καταγράφει μια σημαντική αύξηση των κρατήσεών της με ποσοστό +177,61% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, στην Κρήτη τα στοιχεία ποικίλλουν ανά αγορά.

Οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν άνοδο +177,61% στη Ρόδο, ενώ στην Κρήτη μειώθηκαν κατά 6,28%. Αντίθετα, παρατηρείται πτώση της επισκεψιμότητας από την αγορά της Γερμανίας με τις κρατήσεις να μειώνονται κατά 11,65% στην Κρήτη και κατά 13,55% στη Ρόδο. Αντίστοιχα, η γαλλική αγορά παρουσίασε μείωση κατά 10,21% στην Κρήτη και 14.98% στη Ρόδο.

Η Πολωνία, ωστόσο, παρουσιάζει μια εντυπωσιακή στροφή με αύξηση +300.00% των κρατήσεων στην Κρήτη, αν και στη Ρόδο σημειώνεται πτώση 21,76%. Αύξηση της επισκεψιμότητας από τις σκανδιναβικές χώρες παρατηρήθηκε στην Κρήτη κατά +21,24%, ενώ στη Ρόδο μειώθηκε κατά 25,61%.

Σταθερή άνοδο, παράλληλα, καταγράφεται από τη Ρουμανία, με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά +20,55% στην Κρήτη και +20,39% στη Ρόδο. Αναφορικά με τις προκρατήσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024, αυτές δείχνουν μια ισχυρή ανοδική τάση σε αρκετές αγορές.

Η Ολλανδία κατέχει την πρωτοκαθεδρία με μία σημαντική αύξηση +142%, ενώ την ακολουθούν η Πολωνία με +91%, το Ηνωμένο Βασίλειο με +73%, το Βέλγιο με +62% και η Ρουμανία με +42%.

Τέλος συνολικά, ο αριθμός των κρατήσεων μέσω διαδικτύου για την Ελλάδα είναι αυξημένος κατά +112% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, επισημαίνοντας την ενίσχυση της παρουσίας των ξενοδοχείων της Meliá στην ελληνική αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γενικευμένο sell off στο ΧΑ - Πάνω από 6% απώλειες με εκτόξευση τζίρου - Αιματοκύλισμα σε τράπεζες

Έντονη η κυκλοφορία του Ιού Δυτικού Νείλου φέτος - Πώς να προφυλαχθείτε από τα κουνούπια

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider