Magnificent Seven: Καθ' οδόν για απώλειες 650 δισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Magnificent Seven: Καθ' οδόν για απώλειες 650 δισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης
Με βάση την σημερινή τους επίδοση, με την εκκίνηση των συναλλαγών η κεφαλαιοποίηση των πιο «δυνατών» ονομάτων της τεχνολογίας μειώθηκε κατά 659 δισ. δολάρια.

Εφόσον συνεχιστεί το τεχνολογικό selloff που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Wall Street πρόκειται να εξαϋλωθούν περισσότερα από 650 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης από τις Magnificent Seven - τις «Υπέροχες 7» του τεχνολογικού κλάδου των ΗΠΑ.

Με βάση την σημερινή τους επίδοση, με την εκκίνηση των συναλλαγών η κεφαλαιοποίηση των πιο «δυνατών» ονομάτων της τεχνολογίας μειώθηκε κατά 659 δισ. δολάρια. Μέχρι στιγμής, το ημερήσιο ρεκόρ απωλειών έχει σημειωθεί στις 24 Ιουλίου, με απώλειες 744 δισ. δολαρίων.

Στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, οι Magnificent Seven έχουν χάσει συλλογικά 1,28 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Των απωλειών ηγείται η Nvidia, με πτώση 7,33% ήτοι απώλειες 180 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση και ακολουθεί η Apple με -5,48%. Η Apple έχει χάσει ενδοσυνεδριακά 150 δισ. δολάρια και βρίσκεται ένα βήμα πριν να κατοχυρώσει τις μεγαλύτερές της απώλειες σε διάστημα δύο ετών, μετά και την απόφαση του Γουόρεν Μπάφετ να ξεφορτωθεί το ήμισυ του γιγαντιαίου μεριδίου του στην Apple, σε μία κίνηση που αιφνιδίασε τις αγορές.

Η μετοχή της Microsoft βρίσκεται χαμηλότερα κατά 3,42%, της Amazon κατά 4,62%, ενώ 5,24% αποδυναμώνεται η μετοχή της μητρικής της Google, Alphabet.

Κατά 3,26% διολισθαίνει η μετοχή της Meta και 5,38% υποχωρεί η μετοχή της Tesla.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider