Uber: Κέρδη καλύτερα από το αναμενόμενο για το β' τρίμηνο - Ράλι 8% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Κέρδη καλύτερα από το αναμενόμενο για το β' τρίμηνο - Ράλι 8% για τη μετοχή
Οικονομικά μεγέθη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street για το β' τρίμηνο ανακοίνωσε η Uber.

Οικονομικά μεγέθη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street για το β' τρίμηνο ανακοίνωσε η Uber. Στον απόηχο, η μετοχή της ενισχύεται πάνω από 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς κατέγραψε κέρδη 47 σεντς ανά μετοχή έναντι 31 σεντς που αναμενόταν από τους αναλυτές της LSEG. Όσον αφορά τα κέρδη, ανήλθαν στα 10,7 δισ. δολάρια με αύξηση 16% σε ετήσια βάση (9,23 δισ. το β' τρίμηνο του 2023), ενώ οι αναλυτές της LSEG ανέμεναν 10,57 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη της Uber για το ίδιο διάστημα ήταν 1,02 δισ. δολάρια.

Η μονάδα μεταφορών της Uber σημείωσε αύξηση 23% στα έσοδα από τις κρατήσεις στα 20,6 δισ. δολάρια. Στον τομέα του delivery, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 16% στα 18,1 δισ. δολάρια ενώ στη μονάδα εμπορευματικών μεταφορών παρέμειναν σταθερά στα 1,27 δισ. δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, είχε δηλώσει ότι ανέμενε περίπου 20% ανάπτυξη για το β' τρίμηνο με βάση την συνεχή επέκταση που παρατηρείται στην βασική δραστηριότητα της επιχείρησης, τις μεταφορές, και την αυξανόμενη συχνότητα παραγγελιών φαγητού και διαδρομών από τους συνδρομητές της.

Για το τρίτο τρίμηνο, η Uber αναμένει έσοδα από κρατήσεις μεταξύ 40,25 και 41,75 δισ. δολαρίων, το μέσο του οποίου ήτοι 41 δισ., υπολείπεται της πρόβλεψης των αναλυτών για 41,26 δισ. δολάρια. Στα προσαρμοσμένα κέρδη προβλέπει από 1,58 δισ. έως 1,68 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς για 1,62 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Θα ασκήσει έφεση στην απόφαση ενοχής για μονοπωλιακές πρακτικές στις ΗΠΑ

Saudi Aramco: Μειώθηκαν κέρδη και έσοδα στο β' τρίμηνο λόγω της μειωμένης παραγωγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider