Thyssenkrupp: Εξασφάλισε την οικονομική ενίσχυση του τμήματος χάλυβα για δύο χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Thyssenkrupp: Εξασφάλισε την οικονομική ενίσχυση του τμήματος χάλυβα για δύο χρόνια
Στόχος η αναδιάρθρωση του τομέα για να μπορεί να χρηματοδοτήσει τις επενδυτικές του ανάγκες με δικά του κέρδη.

Η Thyssenkrupp ανέφερε ότι το τμήμα παραγωγής χάλυβα - Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE)- πρέπει να αναδιαρθρωθεί για να χρηματοδοτήσει τις επενδυτικές του ανάγκες με δικά του κέρδη, αλλά η μητρική εταιρεία θα παράσχει οικονομική ενίσχυση σε μια μεταβατική περίοδο, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει το Reuters, αυτό ανέφερε ο Διευθύνον Σύμβουλος της Thyssenkrupp, Μιγκέλ Λόπεζ, ύστερα από δήλωση του επικεφαλής του τμήματος χάλυβα, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, ότι η επιχείρηση πρέπει να γεφυρώσει ένα χρηματοδοτικό κενό 1,3 δισ. ευρώ (1,4 δισ. δολάρια).

Η μητρική εταιρεία έχει μειώσει το μερίδιό της στη μονάδα χάλυβα, η οποία αντιμετωπίζει τη πτώση στη ζήτηση και στις τιμές των προϊόντων χάλυβα.

Όπως δήλωσε ο Λόπεζ, σκοπός των συνεχιζόμενων προσπαθειών ανάκαμψης ήταν να επιτρέψει στην TKSE να κερδίσει αρκετά χρήματα από μόνη της για να χρηματοδοτήσει τις επενδυτικές της ανάγκες και να αντιμετωπίσει κάθε προσωρινό κύκλο πτώσης στο μέλλον.

Παράλληλα, καθησύχασε ότι οι όποιες οικονομικές δυσχέρειες υπάρχουν, θα αντιμετωπιστούν. «Οι οικονομικές ανάγκες της Steel Europe για τους επόμενους 24 μήνες θα διασφαλιστούν από την Thyssenkrupp AG (τη μητρική εταιρεία). Αυτό θα πρέπει να βάλει τέλος μια για πάντα σε κάθε κίνηση κερδοσκοπίας. Δεν υπήρξε ποτέ ο κίνδυνος αφερεγγυότητας και δεν θα υπάρξει τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λόπεζ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider