Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ μετά το συμβάν στο λιμάνι της Άνδρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ μετά το συμβάν στο λιμάνι της Άνδρου
Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ μετά τη σύλληψη και απόλυση του πλοιάρχου.

Αναστέλλονται τα δρομολόγια του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ μετά τη σύλληψη και απόλυση του πλοιάρχου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία «ενημερώνει το επιβατικό κοινό, ότι κατόπιν της εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του πλοιάρχου του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του. Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, την Πέμπτη το βράδυ, στο λιμάνι του Γαυρίου στην Ανδρο, επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα που επιχειρούσε να επιβιβασθεί.

Το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στον προβλήτα, και ακολούθως, ο πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

Στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση 10 επιβάτες και τέσσερα Ι.Χ.Ε., εκ των οποίων δεν επιβιβάσθηκαν 7 επιβάτες και τρία Ι.Χ.Ε. οχήματα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ζητήσει τη διαλεύκανση του συμβάντος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Γκάζι» για παρεμβάσεις και έργα σε 17 λιμάνια – SOS από τους πλοιάρχους για ελλείψεις και υποδομές

gazzetta
gazzetta reader insider insider