H Porsche σπεύδει σε διάσωση κατασκευάστριας μπαταριών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Porsche σπεύδει σε διάσωση κατασκευάστριας μπαταριών
Η Porsche συμφώνησε να γίνει μέτοχος της Varta, παρέχοντας φρέσκια ρευστότητα στη δοκιμαζόμενη γερμανική εταιρεία παραγωγής μπαταριών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας αναδιάρθρωσης χρέους με τις τράπεζες.

Η Porsche συμφώνησε να γίνει μέτοχος της Varta, παρέχοντας φρέσκια ρευστότητα στη δοκιμαζόμενη γερμανική εταιρεία παραγωγής μπαταριών, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας αναδιάρθρωσης χρέους με τους δανειστές.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η κατασκευάστρια της Taycan και ο σημερινός ιδιοκτήτης πλειοψηφίας Michael Tojner θα πάρουν υπό τον έλεγχό τους το 32% της εταιρείας μετά τη συμμετοχή τους σε αύξηση κεφαλαίου 60 εκατομμυρίων ευρώ. Οι υφιστάμενοι δανειστές θα κατέχουν το 36% της εταιρείας μέσω των λεγόμενων εργαλείων ανάκτησης αξίας.

Κάποτε η μετοχή της Varta είχε πάρει την ανιούσα με τους επενδυτές να ποντάρουν στις δυνατότητές της να επωφεληθεί από τη ζήτηση για ακουστικά και άλλες μικροσκοπικές ασύρματες συσκευές. Όμως, η επιβράδυνση σε βασικές αγορές και το υψηλό κόστος χρηματοδότησης οδήγησαν την εταιρεία στη δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της μέσα σε δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους πιστωτές, το χρέος της Varta θα μειωθεί στα 200 εκατ. ευρώ, από 485 εκατ. ευρώ. Η αξία του μετοχικού της κεφαλαίου θα μηδενιστεί και οι μετοχές της θα διαγραφούν. Για την ενίσχυση της ρευστότητας, οι υφιστάμενοι δανειστές θα παράσχουν επίσης ένα δάνειο πολύ υψηλής εξασφάλισης ύψους 60 εκατ. ευρώ, το οποίο θα λήξει στα τέλη Δεκεμβρίου του 2027.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider