GM: Aπολύει περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: Aπολύει περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους
Στην απόλυση περισσότερο από 1.000 υπαλλήλων από το τμήμα λογισμικού και υπηρεσιών παγκοσμίως θα προχωρήσει η General Motors μετά από μια αναθεώρηση της στρατηγικής της εταιρείας για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών του τμήματος.

Στην απόλυση περισσότερων από 1.000 υπαλλήλων από το τμήμα λογισμικού και υπηρεσιών παγκοσμίως θα προχωρήσει η General Motors μετά από μια αναθεώρηση της στρατηγικής της εταιρείας για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών του τμήματος.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι απολύσεις συμπεριλαμβανομένων περίπου 600 θέσεων εργασίας στην τεχνολογική πανεπιστημιούπολη της GM κοντά στο Ντιτρόιτ, έρχονται λιγότερο από έξι μήνες μετά τις αλλαγές ηγεσίας στα συγκεκριμένα τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην στελέχους της Apple, Μάικ Άμποτ, που εγκατέλειψε την αυτοκινητοβιομηχανία για λόγους υγείας.

«Καθώς χτίζουμε το μέλλον της GM, πρέπει να απλοποιήσουμε την ταχύτητα και την αριστεία, να κάνουμε τολμηρές επιλογές και να δώσουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο», δήλωσε εκπρόσωπος της GM σε δήλωση που εστάλη στους εργαζόμενους μέσω email.

«Ως αποτέλεσμα, μειώνουμε ορισμένες ομάδες εντός του τμήματος Λογισμικού και Υπηρεσιών. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα ισχυρό θεμέλιο που τοποθετεί την GM να ηγηθεί προς τα εμπρός» ανέφερε.

Η GM αρνήθηκε να αποκαλύψει ολόκληρο τον αριθμό των απολύσεων, αλλά μια πηγή επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 1.000 μισθωτοί θα απολυθούν, συμπεριλαμβανομένων των 600 ατόμων στο Warren του Μίσιγκαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AMD: Εξαγορά μαμούθ 4,9 δισ. για να αμφισβητήσει το AI προβάδισμα της Nvidia

Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρή ανάπτυξη και 22 νέα ξενοδοχεία - Τα σχέδια για Ελλάδα

Metlen: Εγκαίνια για το δεύτερο φωτοβολταϊκό της πάρκο στη Χιλή

gazzetta
gazzetta reader insider insider