Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρή ανάπτυξη και 22 νέα ξενοδοχεία - Τα σχέδια για Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρή ανάπτυξη και 22 νέα ξενοδοχεία - Τα σχέδια για Ελλάδα
Wyndham Hotels & Resorts
Η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο, άνοιξε 22 νέα ξενοδοχεία και υπέγραψε 27 νέες συμφωνίες. Οι κινήσεις στην Ελλάδα.

Με 27 νέα συμβόλαια, το άνοιγμα 22 ξενοδοχείων και την προσθήκη 1.400 δωματίων στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ευρασίας και της Αφρικής έκλεισε το α' εξάμηνο του 2024 για την Wyndham Hotels & Resorts. Η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο, συνέχισε την ανάπτυξή της και πλέον τα 25 παγκόσμια brands που διαθέτει κοσμούν 9.200 ξενοδοχεία παγκοσμίως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε, η Wyndham σημείωσε σημαντική ανάπτυξη και ανοίγματα σε βασικές αγορές της περιοχής, όπως είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, συμβάλλοντας στη 16η συνεχόμενη τριμηνιαία αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Με βάση την προσέγγιση OwnerFirstTM στο franchising, έως τις 30 Ιουνίου 2024, η εταιρεία κατέγραψε περισσότερα από 90.000 δωμάτια στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ευρασίας και της Αφρικής.

Επίσης, κατά το 2ο τρίμηνο του 2024, η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ευρασίας και Αφρικής, σημείωσε αύξηση κατά 15% στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR), με σταθερό νόμισμα.

«Η συνεχής ανάκαμψη των ταξιδιών αναψυχής και των επαγγελματικών ταξιδιών, καθοδηγείται από την αύξηση στη ζήτηση για δημοφιλείς και αναδυόμενους προορισμούς, καθώς και για ταξίδια με έμφαση στις εμπειρίες. Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας με απίστευτα ξενοδοχεία σε όλη την περιοχή, και, όταν συνδυάσεις τη δυναμική αυτή με το Wyndham Advantage, προκύπτει μια αμοιβαία κερδοφόρα κατάσταση, τόσο για τους ιδιοκτήτες, όσο και για τους επισκέπτες» ανέφερε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο κ. Δημήτρης Μανίκης, Πρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ευρασίας και Αφρικής, Wyndham Hotels & Resorts.

Το ελληνικό χαρτοφυλάκιο και τα σχέδια για επέκταση

Ευρύ είναι το αποτύπωμά της και στην χώρα μας όπου η Wyndham Hotels & Resorts συνεργάζεται επί του παρόντος με συνολικά 13 ξενοδοχεία. Η εταιρεία διατηρεί τρεις μονάδες στην Αθήνα, δύο στο Λουτράκι και από ένα ξενοδοχείο στη Βραυρώνα, στη Νέα Μάκρη, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Ρόδο και στην Κρήτη. Επιπλέον και στην Κύπρο συνεργάζεται με ένα ξενοδοχείο.

Σύντομα μάλιστα αναμένεται να προσθέσει στο ελληνικό χαρτοφυλάκιο της και την 14η μονάδα της στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας ενώ στα σχέδιά της περιλαμβάνεται και η διεύρυνση των Wyndham Residences, του βραχίονα διαχείρισης παραθεριστικών κατοικιών του ομίλου. Όπως είχε αναφέρει άλλωστε ο Βασίλης Θεμελίδης, Regional Director South & East Europe της Wyndham, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, η στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας προβλέπει την διείσδυση στην αγορά των κατοικιών με το know how που έχει η Wyndham Residences σε αγορές όπως η Μέση Ανατολή και η Τουρκία, αλλά και την προσθήκη νέων μονάδων στο χαρτοφυλάκιό της οι οποίες εδράζονται τόσο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας όσο και σε προορισμούς της νησιωτικής και της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερη τουριστική ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα η Καβάλα και τα Ιωάννινα, που έχουν όμως σημαντικές προοπτικές εξέλιξης.

Νέες αγορές, νέες μονάδες και νέα Brands το α' εξάμηνο του 2024

Στην ευρύτερη περιοχή το α΄εξάμηνο η εταιρεία κατάφερε να μπει σε νέες αγορές, να εισάγει νέα brands καθώς και να αναπτύξει τα υφιστάμενα, ευθυγραμμιζόμενη με τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας στην Ευρώπη κατά το 2ο τρίμηνο του 2024. Όπως αναφέρει στα οικονομικά της αποτελέσματα, οι αφίξεις από το εξωτερικό (+6%) και οι διανυκτερεύσεις (+7%) ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, αντικατοπτρίζοντας μια αύξηση 12% και 10% αντίστοιχα σε ετήσια βάση. Επιπλέον, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) έχει προβλέψει ότι η αεροπορική κίνηση θα αυξηθεί κατά 5,9% στην Ευρώπη το 2024, με περαιτέρω ανάπτυξη 5,5% το 2025.

Στις «κομβικές» κινήσεις του πρώτου εξαμήνου της Wyndham περιλαμβάνεται η εκτεταμένη ανακαίνιση που πραγματοποίησε στο Wyndham Wroclaw Old Town, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στην πόλη. Η ανακαίνιση, που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2024, πρόσθεσε 152 δωμάτια, φτάνοντας συνολικά τα 357.

Επιπλέον, το άνοιγμα του Super 8 by Wyndham στο Durham, μετά την είσοδο του brand στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι στο Chester. Το ξενοδοχείο έχει ήδη επιτύχει το Επίπεδο 5 στο πρόγραμμα Wyndham Green, την υψηλότερη βαθμολογία στο χάρτη βιωσιμότητας της εταιρείας.

Παράλληλα εγκαινίασε το πρώτο Dolce by Wyndham στην Τουρκία, ανοίγοντας τον Ιούνιο το Dolce by Wyndham Çeşme Alaçatı. Το all-inclusive ξενοδοχείο διαθέτει 155 δωμάτια και σουίτες, ιδιωτική παραλία και κήπους, υπερσύγχρονους χώρους συναντήσεων, κέντρο γυμναστικής και σπα, καθώς και ένα εστιατόριο που ειδικεύεται στην μεσογειακή κουζίνα. Οι πρόσθετες επεκτάσεις στην Τουρκία περιλάμβαναν τα ανοίγματα του FT Lotus Thermal Hotel & Spa, Trademark Collection by Wyndham, Wyndham Datca Perili Bay και La Quinta by Wyndham Cesme.. Ο συνολικός αριθμός των ξενοδοχείων της Wyndham στην Τουρκία, έχει πλέον φτάσει περίπου τα 120.

Η επέκταση της παρουσίας αφορούσε και την αγορά της Ινδίας, όπου άνοιξε 3 νέων ξενοδοχεία: The Earth Amritsar, Trademark Collection by Wyndham, Ramada Encore by Wyndham Udaipur Roopnagar, και Ramada by Wyndham Gorakhpur Gorakhnath Mandir Road.

Τέλος, άνοιξε το Dolce by Wyndham Versailles – Domaine du Montcel, ένα πολυτελές θέρετρο με 178 δωμάτια στα περίχωρα του Παρισιού, μόλις λίγα λεπτά από το παγκοσμίου φήμης Παλάτι των Βερσαλλιών και δημιούργησε μια κομψή νέα εμφάνιση για το brand TRYP by Wyndham, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες προσιτές αναβαθμίσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα τον μοναδικό χαρακτήρα κάθε ακινήτου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wyndham Hotels & Resorts: Νέο ξενοδοχείο στη Βόρεια Ελλάδα και στροφή στις παραθεριστικές κατοικίες

Nέο ξενοδοχείο της Wyndham Hotels & Resorts στη Βαρκελώνη

Wyndham Hotel & Resorts: Το πρώτο Ramada Residences στην Ελλάδα - Συμφωνία με τον όμιλο Oikos Property Developments

gazzetta
gazzetta reader insider insider