ΔΑΑ: Buy και τιμή στόχος στα 9,10 από την AXIA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΑΑ: Buy και τιμή στόχος στα 9,10 από την AXIA
Η επενδυτική θέτει σύσταση buy με τιμή στόχο στα 9,10 ευρώ για το ΔΑΑ.

Η καλά καθορισμένη σύμβαση παραχώρησης 22 ετών, το αμυντικό προφίλ κερδοφορίας και τη δυναμικό ανάπτυξης των μη ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων στο πίσω μέρος των συνεχιζόμενων τουριστικών ροών και των ουσιαστικών επενδύσεων επέκτασης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επενδυτικής περίπτωσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Τα παραπάνω θα μεταφραστούν σε μια ισχυρή απόδοση κερδών μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με την AXIA.

Η επενδυτική θέτει σύσταση buy με τιμή στόχο στα 9,10 ευρώ για το ΔΑΑ.

Όπως σημειώνει, «καθώς η διοίκηση σχεδιάζει να συνεχίσει να διανέμει όλα τα επιτρεπόμενα κέρδη στους μετόχους, ο ΔΑΑ προσφέρει μια ισχυρή μερισματική απόδοση που για φέτος και για το 2025 να εκτιμάται στο 8,5% και στο 8,4%, αντίστοιχα».

Η AXIA θεωρεί ότι ο ΔΑΑ βρίσκεται σε καλή θέση σε σχέση με τους ομοτίμους του στην ΕΕ, δεδομένου του χαμηλού προφίλ ρίσκου, των δυνατοτήτων ανάπτυξης και του ισχυρού ισολογισμού του. Επί του παρόντος, οι ομοτίμοι της ΕΕ διαπραγματεύονται με μέσο P/E για το 2025 και EV/EBITDA στο 16,7x και 9,2x αντίστοιχα, ενώ στις εκτιμήσεις της AXIA το ΔΑΑ διαπραγματεύεται με P/E για το 2025 και EV/EBITDA στο 11,9x και 7,9x, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider