Με νέους προορισμούς υποδέχεται τη χειμερινή σεζόν η Sky Express

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με νέους προορισμούς υποδέχεται τη χειμερινή σεζόν η Sky Express
...
Οι 6 νέοι προορισμοί που προσθέτει στο χειμερινό της πρόγραμμα - Πώς προχωρά η ενίσχυση του στόλου

Στην περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου της προχωρά η Sky Express με το χειμερινό της πρόγραμμα να περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 6 νέους προορισμούς που θα ξεκινήσουν σταδιακά από τον Νοέμβριο κι έπειτα.

Συγκεκριμένα την επικείμενη χειμερινή περίοδο ο εγχώριος αερομεταφορέας θα προσθέσει 6 νέες συνδέσεις από την Αθήνα προς Πράγα, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Ερεβάν, Τιφλίδα και Τίρανα.

Οι νέες συνδέσεις του χειμερινού προγράμματος

Τα «εγκαίνια» των νέων συνδέσεων θα πραγματοποιηθούν στις 14 Οκτωβρίου, οπότε και θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από Αθήνα προς Τίρανα. Η συχνότητα του συγκεκριμένου δρομολογίου θα είναι πέντε φορές την εβδομάδα.

Η επόμενη σύνδεση που θα ενεργοποιηθεί θα είναι Αθήνα - Έρεβαν. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου και η σύνδεση θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα.

Την επομένη, στις 6 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις προς την Τιφλίδα, επίσης τρεις φορές την εβδομάδα.

Από τις 12 Νοεμβρίου, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με καθημερινές πτήσεις και προς την Κωνσταντινούπολη.

Τέλος στις 2 και 3 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα προς την Πράγα και την Βιέννη, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Πέρα από τις νέες συνδέσεις βέβαια ο αερομεταφορέας θα προσθέσει και νέα δρομολόγια στο χειμερινό του πρόγραμμα. Ενδεικτικά θα προστεθεί μια ακόμα απευθείας πτήση από/ προς Αθήνα - Βαρσοβία, συνδέοντας πλέον σε καθημερινή βάση τις δύο πόλεις.

Οι συνδέσεις με όλους τους νέους προορισμούς, εκτός των Τιράνων, θα εκτελούνται με αεροσκάφη Airbus A320neo, τα οποία έχουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα και θόρυβο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Οι πτήσεις προς τα Τίρανα, με τη σειρά τους, θα εκτελούνται με ένα ATR 72-600, σχεδιασμένο για περιφερειακές συνδέσεις.

Προχωρά η ενίσχυση του στόλου της Sky Express

Να θυμίσουμε ότι ο αερομεταφορέας άνοιξε σχετικά πρόσφατα φτερά για περαιτέρω ανάπτυξη μέσα από την ενίσχυση του στόλου της και είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει στον εμπλουτισμό του προγράμματος της. Στόχος, σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφέρει τα στελέχη σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού είναι να συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης των προηγούμενων χρόνων, ο οποίος της έχει χαρίσει μερίδιο αγοράς της τάξης του 13% και τον τίτλο του δεύτερου μεγαλύτερου αερομεταφορέα για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τα όσα είχαν επισημανθεί τότε, αναμένεται να ολοκληρώσει το 2025 τον πρώτο κύκλο επενδύσεων σε νέα αεροσκάφη, ο οποίος θα ανεβάσει το συνολικό αριθμό των αεροσκαφών της σε 28. Συγκεκριμένα η Sky Express εντός του καλοκαιριού παρέλαβε ένα ακόμη καινούργιο αεροσκάφος Airbus A320 neo ενώ τον Ιούλιο ενέταξε στον στόλο της ένα καινούργιο ATR 72-600.

Ο τελευταίος κύκλος επενδύσεων της εταιρείας, περιλάμβανε την απόκτηση 6 υπερσύγχρονων αεροσκαφών, 2 Airbus A320neo και 4 ATR 72-600. Ωστόσο αυτή την περίοδο αναμένεται να ξεκινήσουν συζητήσεις με την Airbus για περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της.

Χάρη στην ενίσχυση του στόλου της η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει το τρέχον έτος 6,6 εκατ. θέσεις στην ελληνική αγορά, το 80% των οποίων θα αφορά δρομολόγια από και προς την Αθήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Aegean ταξιδεύει την Παραολυμπιακή αποστολή στο Παρίσι και την αποχαιρετά με το μήνυμα «Πάμε Ελλάδα»

Sky Express: Νέα δρομολόγια, νέα αεροπλάνα και στο βάθος Χ.Α.

Sky Express: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Τσιγκουράκος

gazzetta
gazzetta reader insider insider