Peloton: Σε ρυθμούς ανάκαμψης οι πωλήσεις - Ράλι 15% για την μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Peloton: Σε ρυθμούς ανάκαμψης οι πωλήσεις - Ράλι 15% για την μετοχή
Μικρή αύξηση πωλήσεων σημείωσε η Peloton για πρώτη φορά εδώ και εννέα τρίμηνα

Μικρή αύξηση πωλήσεων σημείωσε η Peloton για πρώτη φορά εδώ και εννέα τρίμηνα, επιβεβαιώνοντας πως η εταιρεία βγαίνει από την ύφεση. Τα αποτελέσματα που για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις δεν έδωσαν σαφή εικόνα, ωστόσο, για την πορεία του υπόλοιπου έτους.

Η Peloton, που παράγει σταθερά ποδήλατα γυμναστικής εσωτερικού χώρου, διοικείται επί του παρόντος από δύο μέλη του ΔΣ, μετά την παραίτηση του CEO, Barry McCarthy, νωρίτερα μέσα στο 2024.

Οι πωλήσεις της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 0,2% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2024 στα 643,6 εκατ. δολάρια από από 642,1 εκατ. δολάρια, ένα χρόνο πριν. Παρά το μικρό ποσοστό, η εν λόγω εξέλιξη σηματοδοτεί το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο από το τρίμηνο του Δεκεμβρίου 2021 που περιλάμβανε και την εορταστική περίοδο. Σημαντικό είναι επίσης ότι η αύξηση σημειώθηκε κατά ένα τρίμηνο που περιλαμβάνει θερινούς μήνες κατά τους οποίους συνήθως οι καταναλωτές επικεντρώνονται περισσότερο στις εξόδους και τα ταξίδια παρά στη γυμναστική

Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, η Peloton περιόρισε σημαντικά τις ζημίες της στα 30,5 εκατ. δολάρια ή 8 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 241,8 εκατ. δολαρίων ή 68 σεντς ανά μετοχή που είχε σημειώσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA, ανήλθαν στα 70 εκατ. δολάρια, έναντι των 53 εκατ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές της StreetAccount.

Η μετοχή της Peloton καταγράφει άλμα 15% στις συναλλαγές της Wall Street.

Για το τρέχον τρίμηνο, η Peloton αναμένει αναμένει ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 560 και 580 εκατ. δολαρίων, έναντι των εκτιμήσεων για 609 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την LSEG. Όσον αφορά τα προσαρμοσμένα EBITDA εκτιμά ότι θα ανέλθουν από 50 έως 60 εκατ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις βρίσκονται στα 45 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε ότι πρόκειται να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της κερδοφορίας έναντι της επέκτασής της και αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές στις δαπάνες marketing και πωλήσεων ενώ από την άλλη θα αυξήσει σημαντικά τις ελεύθερες ταμειακές ροές και τα προσαρμοσμένα EBITDA.

Νωρίτερα φέτος, η Peloton, ανακοίνωσε ένα εκτεταμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιλάμβανε την περικοπή του 15% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας για την επίτευξη εξοικονόμησης κόστους 200 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση μέχρι το τέλος του 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bavarian Nordic: Άνω των προσδοκιών τα κέρδη - Άνοδος 13% στη μετοχή

Swiss Re: Αύξηση 17% στα καθαρά κερδη για το α' εξάμηνο

Alipay: Παροχή υπηρεσιών πληρωμής σε 16 γλώσσες για τη διευκόλυνση των τουριστών

gazzetta
gazzetta reader insider insider