Intrum: Συμφώνησε με τους ομολογιούχους αναδιάρθρωση του χρέους της

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrum: Συμφώνησε με τους ομολογιούχους αναδιάρθρωση του χρέους της
Σε συμφωνία με τους ομολογιούχους της προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους της (Medium Term Notes με λήξη την περίοδο 2025–2028), ήλθε η σουηδική Intrum, με πάνω από το 66,7% των κατόχων ομολόγων να υπογράφουν τη συμφωνία.

Σε συμφωνία με τους ομολογιούχους της προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους της (Medium Term Notes με λήξη την περίοδο 2025–2028), ήλθε η σουηδική Intrum, με πάνω από το 66,7% των κατόχων ομολόγων να υπογράφουν τη συμφωνία.

Πρόκειται για ποσοστό άνω του προαπαιτούμενου για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση χρέους, όπως δήλωσε η Intrum, ενθαρρύνοντας και τους υπόλοιπους κατόχους ομολογιών της να υποστηρίξουν τη συναλλαγή ανακεφαλαιοποίησης. Με την υπογραφή της συμφωνίας, οι πιστωτές δεσμεύονται στην ενδεχόμενη διαδικασία αναδιάρθρωσης, όποια μορφή κι αν λάβει.

Στις αρχές του μήνα, η Intrum είχε ανακοινώσει ότι η πλειοψηφία των τραπεζών έχει επίσης συμφωνήσει με την πρόταση αναδιάρθρωσης, καθώς και με την παράταση της διάρκειας μιας ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης, ύψους 1,1 δισ. ευρώ έως το 2028.

Η Intrum χωρίζει τις δραστηριότητές της στο κομμάτι του servicing (διαχείριση απαιτήσεων) και στο επενδυτικό κομμάτι (investing), το οποίο αγοράζει χαρτοφυλάκια με χρηματοδότηση από τις αγορές, εκδίδοντας ομόλογα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του insider.gr, για τον σκοπό αυτό, η Intrum έχει εκδώσει ομόλογα 49 δις. σουηδικών κορώνων (SEK), δηλ. περίπου 4,5 δις. ευρώ, τα οποία λήγουν μέχρι το 2028. Με τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα (και την επιφύλαξη των αγορών στο κατά πόσον είναι πλέον τόσο επικερδής η δουλειά των NPEs για όλο τον κλάδο), η Intrum σχεδίαζε αναχρηματοδότηση για την αποπληρωμή υφιστάμενων ομολόγων. Μία κοινή πρακτική που ακολουθούν τράπεζες, επιχειρήσεις κ.λπ. για να εναρμονίσουν λήξεις ομολόγων με έσοδα, μειώνοντας το τελικό κόστος του δανεισμού τους.

Η συμφωνία που είχε προτείνει Intrum στους ομολογιούχους της προβλέπει μείωση των δεσμεύσεων και παράταση λήξης της ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης της εταιρείας, την αποπληρωμή στη λήξη όλων των χρεών που λήγουν το 2024 και του εξασφαλισμένου προθεσμιακού δανείου της Intrum με λήξη το 2025, επαναφορά στο 90% του συνόλου του λοιπού χρηματοοικονομικού χρέους της εταιρείας που λήγει μεταξύ 2025 και 2028 σε ένα ή περισσότερα μέσα με νέες λήξεις μεταξύ 2027 και 2030 με αντάλλαγμα την ανάκαμψη στα οικονομικά, συμπεριλαμβανομένου του 10% των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας και νέα χρηματική διευκόλυνση 400 εκατ. που θα χρησιμοποιηθεί για προεξοφλημένες εξαγορές χρεών της εταιρείας.

Τα παραπάνω θα παρέχουν στην Intrum μια ισχυρή κεφαλαιακή δομή και σημαντική απομόχλευση του ισολογισμού της για τη στήριξη της μακροπρόθεσμης βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επ. Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» στη συγχώνευση Παγκρήτιας - Attica Bank

Πληθωρισμός Αυγούστου: Αυξάνει ρυθμό στο 3,1% στην Ελλάδα – Δεύτερη στην Ευρωζώνη σε άνοδο τιμών ενέργειας

Εφορία: Αντίστροφη μέτρηση για δήλωση αναδρομικών και κάλυψη τεκμηρίων – Ποιες υποθέσεις κλείνουν μέχρι τέλος του έτους

gazzetta
gazzetta reader insider insider