Πόσο κόστισε στον CEO της Nvidia το -9% της Τρίτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο κόστισε στον CEO της Nvidia το -9% της Τρίτης
Ο Γένσεν Χουάνγκ - Πηγή: Getty Images
Η καθαρή περιουσία του Χουάνγκ μειώθηκε στα 94,9 δισ. δολάρια στην μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της.

Κατά περίπου 10 δισ. συρρικνώθηκε η περιουσία του CEO της Nvidia, Γένσεν Χουάνγκ, μετά τις σημαντικές απώλειες που σημείωσε η μετοχή της στις συναλλαγές της Τρίτης, κατόπιν της γνωστοποίησης ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέστειλε κλητεύσεις στην «αγαπημένη» της τεχνητής νοημοσύνης στα πλαίσια έρευνας για αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Η καθαρή περιουσία του Χουάνγκ μειώθηκε στα 94,9 δισ. δολάρια, στην μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από όταν ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index ξεκίνησε να παρακολουθεί τα περιουσιακά του στοιχεία το 2016.

Την Τρίτη, η μετοχή της Nvidia σημείωσε απώλειες 9,6% ή 279 δισ. δολαρίων στις συναλλαγές της Wall Street.

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές ανησυχούν ότι η Nvidia καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την αλλαγή παρόχου και «τιμωρεί» τους καταναλωτές που δεν χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο τα τσιπ της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την υπό εξέλιξη έρευνα, η Nvidia ανέφερε ότι η κυριαρχία της στην αγορά πηγάζει από την ποιότητα των προϊόντων της, τα οποία παρέχουν ταχύτερες επιδόσεις.

«Η Nvidia κερδίζει αξιοκρατικά όπως αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματά μας και στην αξία που μας προσδίδουν οι καταναλωτές, οι οποίοι επιλέγουν την λύση που είναι η καλύτερη για εκείνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Κλήτευση για αντιμονοπωλιακές πρακτικές - «Καπνός» 279 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider