Verizon: Eξαγοράζει την Frontier σε mega deal 20 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Verizon: Eξαγοράζει την Frontier σε mega deal 20 δισ. δολαρίων
Στην εξαγορά της Frontier Communications ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Verizon την Πέμπτη, μία συμφωνία αξίας 20 δισ. δολαρίων σε μετρητά

Στην εξαγορά της Frontier Communications ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Verizon την Πέμπτη, μία συμφωνία αξίας 20 δισ. δολαρίων σε μετρητά, καθώς η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών προσπαθεί να ενισχύσει το δίκτυο οπτικών ινών της.

Η μετοχή της Frontier Communications υποχωρεί περισσότερο από 9% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, ενώ της Verizon ανεβαίνει περίπου 1%.

Η Verizon έχει προσφέρει 38,50 δολάρια ανά μετοχή, μία τιμή premium 37,3% σε σχέση με το κλείσιμο της Frontier στις 3 Σεπτεμβρίου, πριν γίνουν γνωστές οι αναφορές για πιθανή εξαγορά, όπως αναφέρει το Reuters.

Η εξαγορά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 18 μήνες, θα βοηθήσει τη Verizon να ανταγωνιστεί καλύτερα την AT&T και άλλους ανταγωνιστές, επιτρέποντάς της να παρέχει premium ευρυζωνικές υπηρεσίες σε παλιούς και νέους πελάτες.

Η Frontier έχει 2,2 εκατομμύρια συνδρομητές οπτικών ινών σε 25 πολιτείες, οι οποίοι θα συνδυαστούν με τις περίπου 7,4 εκατομμύρια συνδέσεις Fios της Verizon σε εννέα πολιτείες και την Ουάσιγκτον.

Το δίκτυο οπτικών ινών της Verizon βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ , ενώ η κάλυψη της Frontier εκτείνεται σε πολλές πολιτείες στις μεσοδυτικές πολιτείες, το Τέξας, την Καλιφόρνια και άλλες.

«Η εξαγορά της Frontier είναι μια στρατηγική λύση. Θα βασιστεί στις δύο δεκαετίες ηγεσίας της Verizon... και είναι μια ευκαιρία να γίνει πιο ανταγωνιστική σε περισσότερες αγορές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο CEO της Verizon, Hans Vestberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider