Google: Αντιμέτωπη με πρόστιμα στη Βρετανία για αντιμονοπωλιακές πρακτικές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Αντιμέτωπη με πρόστιμα στη Βρετανία για αντιμονοπωλιακές πρακτικές
Σύμφωνα με την βρετανική αντιμονοπωλιακή αρχή εκμεταλλεύεται την ηγετική της θέση στις διαφημιστικές τεχνολογίες υπέρ των δικών της υπηρεσιών με αποτέλεσμα να ζημιώνονται δυνητικά χιλιάδες διαφημιστές

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο βαρέων προστίμων βρίσκεται η Google, θυγατρική εταιρεία της Alphabet, καθώς σύμφωνα με την βρετανική αντιμονοπωλιακή αρχή εκμεταλλεύεται την ηγετική της θέση στις διαφημιστικές τεχνολογίες υπέρ των δικών της υπηρεσιών με αποτέλεσμα να ζημιώνονται δυνητικά χιλιάδες διαφημιστές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η θέση - κλειδί που διατηρεί εδώ και χρόνια η Google στις διαδικτυακές υπηρεσίες, της επιτρέπει να συλλέγει δεδομένα χρηστών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν οι διαφημιστές για να δημιουργούν στοχευμένο περιεχόμενο.

Η διαδικτυακή διαφήμιση αποτελεί την πιο προσοδοφόρα επιχείρηση της Alphabet, αποφέροντας περίπου 225 δισ. δολάρια ή ποσοστό περίπου 80% επί των συνολικών εσόδων το 2022.

«Είναι πολύ σημαντικό οι εκδότες και οι διαφημιζόμενοι να μπορούν να επωφεληθούν από τον αποτελεσματικό ανταγωνισμό και να συνάπτουν δίκαιες συμφωνίες όταν αγοράζουν ή πωλούν ψηφιακό διαφημιστικό χώρο», δήλωσε η Juliette Enser, εκτελεστική διευθύντρια της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA).

Από την άλλη ο αντιπρόεδρος του τμήματος Global Ads της Google, Dan Taylor, δήλωσε ότι τα ευρήματα βασίζονται σε «εσφαλμένες ερμηνείες του τομέα της διαφημιστικής τεχνολογίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Salesforce: Εξαγόρασε την εταιρεία προστασίας δεδομένων Own Company έναντι 1,9 δισ. δολ.

Vero: Ανεβάζουν «στροφές» οι business του Νίκου Βερόπουλου στα Βαλκάνια

Qualcomm: Eξετάζει την εξαγορά τμημάτων της Intel

gazzetta
gazzetta reader insider insider