Qualcomm: Eξετάζει την εξαγορά τμημάτων της Intel

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qualcomm: Eξετάζει την εξαγορά τμημάτων της Intel
Τη δυνατότητα απόκτησης τμημάτων της Intel έχει διερευνήσει η Qualcomm για να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της σύμφωνα με το Reuters. 

Τη δυνατότητα απόκτησης τμημάτων της Intel έχει διερευνήσει η Qualcomm για να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία κατασκευής chip για κινητά έχει εξετάσει την απόκτηση διαφορετικών κομματιών της Intel, η οποία διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της και εξερευνά διάφορα σενάρια, όπως τη διάσπαση των δραστηριοτήτων σχεδιασμού προϊόντων και κατασκευής, ενώ θα εξετάσει και ποια εργοστασιακά projects μπορούν να «παγώσουν» ή να ακυρωθούν.

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικότητα το Reuters, το τμήμα σχεδιασμού ημιαγωγών για PC της Intel παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για τα στελέχη της Qualcomm, αλλά εξετάζουν όλες τις μονάδες σχεδιασμού της εταιρείας. Άλλα κομμάτια της Intel, όπως το τμήμα διακομιστών, θα ήταν λιγότερο λογικό να εξαγοραστεί από την Qualcomm, ανέφερε άλλη πηγή με γνώση των λειτουργιών της εταιρείας.

Η Qualcomm δεν έχει προσεγγίσει την Intel σχετικά με μια πιθανή εξαγορά και αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδιά της, δήλωσε εκπρόσωπος της Intel. Η εταιρεία είναι «βαθιά αφοσιωμένη στην επιχείρησή μας για υπολογιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αξίας 184 δισεκατομμυρίων δολαρίων Qualcomm, η οποία είναι γνωστή για τα τσιπ που κατασκευάζει για smartphone και ανάμεσα στους πελάτες της είναι η Apple, επεξεργάζεται σχέδια αγοράς τμημάτων της Intel εδώ και μήνες. Το ενδιαφέρον και τα σχέδια της Qualcomm δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να αλλάξουν, σύμφωνα με τις πηγές.

Στο τελευταίο τρίμηνο η Intel, κατέγραψε λειτουργικές ζημίες 2,8 δισ. δολαρίων και πλέον βρίσκεται σε τροχιά για χειρότερο έτος από αυτό που ανέμενε. Με κεφαλαιοποίηση 86 δισ. δολαρίων, η Intel έχει μείνει εκτός της 10άδας των μεγαλύτερων κατασκευαστών τσιπ στον κόσμο και παραπαίει σε σύγκριση με τα στρατοσφαιρικά κέρδη που σημειώνει η Nvidia, μια εταιρείας που πιθανώς θα συσσωρεύσει διπλάσια έσοδα από την Intel το 2024.

Τα επιχειρηματικά έσοδα πελατών υπολογιστών της μειώθηκαν 8% στα 29,3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, εν μέσω της συνολικής καθίζησης στην αγορά υπολογιστών.

Η Qualcomm από την άλλη πλευρά είχε έσοδα 35,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο οικονομικό έτος.

Το διοικητικό συμβούλιο της Intel πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει μια πρόταση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ και άλλα στελέχη σχετικά με τον τρόπο περικοπής των λειτουργιών της σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης μετρητών, αναφέρει το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Verizon: Eξαγοράζει την Frontier σε mega deal 20 δισ. δολαρίων

Στην πολωνική eSky η χρεωκοπημένη Thomas Cook για μόλις 35 εκατ. ευρώ

Unilever: Πουλάει τα assets της στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider