Τραμπ: Παρακολουθεί την ελεύθερη πτώση της Trump Media και «γράφει» ζημιές δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Παρακολουθεί την ελεύθερη πτώση της Trump Media και «γράφει» ζημιές δισ. δολαρίων
Σχεδόν έξι δισ. δολάρια έχει απολέσει η αξία της εταιρείας σε τέσσερις μήνες. Στα 4,1 δισ. δολάρια οι ζημιές του Τραμπ.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η μηντιακή «αυτοκρατορία» που προσπάθησε να εδραιώσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Η Trump Media & Technology Group Corp., η οποία κατέχει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social που ομοιάζει με το X, έχει χάσει σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Εν τω μεταξύ, οι μεγαλύτεροι μέτοχοί της δεν μπόρεσαν να πουλήσουν λόγω μιας συμφωνίας που τους απαγορεύει να το πράξουν, από τότε που η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο μέσω μιας συγχώνευσης με εταιρεία ειδικού σκοπού τον Μάρτιο.

Η μετοχή την Πέμπτη διαπραγματευόταν στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή της, με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία, ο οποίος κατέχει περίπου το 60% της εταιρείας, να γράφει ζημιές 4,1 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρει το Bloomberg, το μερίδιό του στην Trump Media ανέρχεται πλέον σε περίπου 2,1 δισ. δολάρια.

«Αγοραστές προσέξτε», δήλωσε ο Paul Karger, συνιδρυτής και διευθύνων συνεργάτης στο fund της TwinFocus Capital. «Έχω παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από πολλές από αυτές τις πρώην εταιρείες ειδικού σκοπού (SPAC) και ήταν απλώς ένας αγώνας προς τον πάτο, όπου όλοι προσπαθούσαν να βγουν έξω με οποιοδήποτε τίμημα. Και οι μετοχές τους κατέρρευσαν», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί την «χάρτινη αυτοκρατορία» του να καταρρέει λόγω των περιορισμών, που εμποδίζουν τους γνώστες της κατάστασης να πουλήσουν μετοχές- μέχρι την επόμενη εβδομάδα το νωρίτερο. Ο Andy Litinsky και ο Wes Moss, πρώην διαγωνιζόμενοι στην τηλεοπτική εκπομπή του Τραμπ «The Apprentice» που συν ίδρυσαν την εταιρεία και ο Patrick Orlando, του οποίου το επενδυτικό ταμείο, ARC Global Investments, χρηματοδότησε την εταιρεία που συγχωνεύθηκε με την Trump Media, έχουν δει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια της επένδυσής τους να γίνονται καπνός.

Πάντως από την πλευρά του ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές του όταν θα αρθεί η απαγόρευση. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα πουλήσω τις μετοχές μου», είπε ο Τραμπ σε εκδήλωση την Παρασκευή. «Ξέρετε, αξίζουν δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν θέλω να πουλήσω τις μετοχές μου. Δεν πρόκειται να πουλήσω τις μετοχές μου. δεν χρειάζομαι χρήματα. Και είναι υπέροχο για μένα. (Το Truth Social) είναι μια υπέροχη φωνή», ανέφερε. Πάντως η παρέμβαση του λειτούργησε «πυροσβεστικά», καθώς στο κλείσιμο της Παρασκευής η μετοχή γνώρισε άνοδο 12%, μετριάζοντας της απώλειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider