Metlen: Εμβληματική Φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Metlen: Εμβληματική Φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο
Μια Νέα Διάσταση στο Φως και την Πολιτιστική Κληρονομιά με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της METLEN.

Σε μια μοναδική σύζευξη αρχαίας κληρονομιάς και σύγχρονης τέχνης, πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Σεπτεμβρίου 2024, η εντυπωσιακή εκδήλωση φωταγώγησης του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπως υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η METLEN Energy & Metals

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και την ανάγκη ανάδειξής της στο παγκόσμιο στερέωμα. Διεθνείς προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, παρακολούθησαν το γεγονός, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της METLEN Energy & Metals, Ευ. Μυτιληναίος, τόνισε: «Αισθάνομαι συγκίνηση που η METLEN Energy & Metals συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία αυτής της γέφυρας του παρελθόντος με το παρόν. Η μοναδική αρχιτεκτονική της Αρχαίας Ελλάδας, αναδεικνύεται στη σύγχρονη Ελλάδα και φέρνει στο προσκήνιο τη διαχρονική αξία της κοινής μας παράδοσης. Η σημερινή ημέρα παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργίας. Ο σύγχρονος φωτισμός, με σεβασμό στην αξία και ομορφιά του μνημείου, αποκαλύπτει νέες διαστάσεις της αρχιτεκτονικής του, που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν κάθε επισκέπτη. Η μοναδική εικόνα που θα δούμε σήμερα θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης, υπενθυμίζοντας ότι η ομορφιά, το "κάλλος" έχει τις ρίζες του εδώ, στην Ελλάδα».

Το έργο φωτισμού, το οποίο ανέλαβε η διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ, παρουσίασε με μοναδικό τρόπο την ιστορική και αρχιτεκτονική σημασία του μνημείου. Μέσα από το παιχνίδι του φωτός, ο ναός απέκτησε νέες διαστάσεις, ζωντανεύοντας το παρελθόν και μαγεύοντας το παρόν.

Η βραδιά κορυφώθηκε με μια μεγαλειώδη συναυλία του διακεκριμένου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος παρουσίασε μια μοναδική μουσική σύνθεση. Μαζί του βρέθηκαν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και κορυφαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Μπάσης, η Ηρώ Σαΐα, και ο Ζαχαρίας Καρούνης, προσφέροντας μια συγκινητική μουσική εμπειρία υπό την καθοδήγηση του μεγάλου μαέστρου.

«Η METLEN Energy & Metals ανέλαβε τη χορηγία του φωτισμού και της εκδήλωσης, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ανάδειξη και προστασία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Metlen Energy & Metals: Οι Μηχανικοί στην Πράξη επιστρέφουν για 8η χρονιά

Metlen: Τιμή στόχο 51,30 ευρώ με σημαντικό upside δίνει η NBG Securities

METLEN Energy & Metals: Protergia Value Students

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider