Metlen: Τιμή στόχο 51,30 ευρώ με σημαντικό upside δίνει η NBG Securities

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Metlen: Τιμή στόχο 51,30 ευρώ με σημαντικό upside δίνει η NBG Securities
Σημαντικό upside για την τιμή της μετοχής της METLEN βλέπει η NBG Securities, θέτοντας τιμή-στόχο τα 51,3 ευρώ και διατηρώντας σύσταση «outperform».

Σημαντικό upside για την τιμή της μετοχής της METLEN βλέπει η NBG Securities, θέτοντας τιμή-στόχο τα 51,3 ευρώ και διατηρώντας σύσταση «outperform». Με αυτόν τον τρόπο, η χρηματιστηριακή «ηγείται» του group των δέκα και περισσότερων αναλυτών που δίνουν στη METLEN ένα αρκετά σφιχτό εύρος τιμής-στόχου στα €46-51.

Στο report, ο αναλυτής της NBG Sec., επισημαίνει ότι η σημερινή συγκυρία αποτελεί το ιδανικό σημείο εισόδου στη μετοχή της METLEN, καθώς μετά από ένα σετ ιδιαίτερα δυνατών αποτελεσμάτων (H1 2024) και περιμένοντας ένα ακόμα δυνατότερο γ' τρίμηνο και ένα εν γένει πολύ δυνατό β' εξάμηνο (το καλύτερο της εταιρείας σε επίπεδο κερδοφορίας), αναμένει η μετοχή της METLEN να ανακάμψει δυναμικά το επόμενο διάστημα.

Σημαντικοί καταλύτες για την ανάκαμψη της METLEN αναμένεται να είναι τόσο το ελληνικό Utility (παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας), το οποίο ο αναλυτής της NBG εκτιμά ότι θα ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία του στο H2 2024 ξεκινώντας από ένα πολύ δυνατό γ' τρίμηνο, όσο και τα νέα ρεκόρ κερδοφορίας στην M Renewable, η οποία επιταχύνει την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της (ΑΠΕ), τις κατασκευές και παραχωρήσεις καθώς και της M Power Projects (με οδηγό τα έργα διασύνδεσης). Σημαντικός καταλύτης για την NBG αναμένεται να είναι και μία πιθανή είσοδος της METLEN στον FTSE 100 του Λονδίνου μέσα στο 2025.

Η METLEN έχει αποδείξει ότι μπορεί να μεγαλώνει και να ενισχύει σταθερά την κερδοφορία της τα επόμενα έτη. Ως εκ τούτου η NBG εκτιμά ότι η μετοχή της εταιρείας, η οποία σήμερα βρίσκεται >20% κάτω από τους παγκόσμιους peers της, σύντομα θα καλύψει αυτό το κενό εκμεταλλευόμενη μεταξύ άλλων και τη σημαντική βελτίωση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σταθερά υψηλότερης κερδοφορίας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider